Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep în turul III la Australian Open

halep.jpg

Image source: 
wtatennis.com

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 6-7 (5), 6-4, pe americanca Sofia Kenin, locul 37 WTA, în turul al doilea al Australian Open, după un meci intens, epuizant, de două ore şi jumătate.

”Nu-mi dau seama cum de am câștigat, îmi e greu să explic”, a declarat Simona în interviul de după meci, potrivit wtatennis.com. ”Ea (Kenin) e o jucătoare uimitoare, a fost dificil să-i rezist, am alergat mult pentru fiecare minge. Am luptat, pentru că mi-am dorit victoria”

Halep a început cu break meciul, apoi, cu un serviciu solid, şi-a păstrat avantajul de două ghemuri până la 5-3, când a mai pus un break pe tabelă şi setul în acelaşi timp, cu 6-3, după 33 de minute.

Românca s-a desprins şi în setul secund, în care a condus cu 3-0, după un break în ghemul al doilea. Apoi şi-a pierdut concentrarea, iar Kenin a egalat, după break la 0, în ghemul al cincilea, la primele mingi avute. Reintrodusă în meci, americanca a jucat din ce în ce mai bine, a servit excelent şi a dus setul în tie-break, pe care l-a câştigat la 5, după o oră şi 30 de minute de la start.

Patru mingi de break a ratat Halep în primul ghem al decisivului, încă una în ghemul al cincilea. În schimb, Kenin a făcut break la primele mingi avute şi s-a desprins la 4-2. Cu ultimele resurse de energie, Halep a avut puterea să revină şi să câştige următoarele patru ghemuri şi meciul, cu 6-4, după două ore şi jumătate de joc, potrivit news.ro.

Halep, care anul trecut a ajuns până în finala turneului, unde a fost învinsă de daneza Caroline Wozniacki, va evolua în turul al treilea cu Venus Williams, locul 36 WTA, care a depăşit-o, cu 6-3, 4-6, 6-0, pe franţuzoaica Alize Cornet, locul 46 WTA.

Calificarea în manşa a treia este recompensată cu 155.000 de dolari australieni (111.000 de dolari americani) şi 130 de puncte WTA.