Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Timișoara pierde la un scor record: 3 - 111 la Northampton

northampton_timisoara.jpg

Northampton Saints 111 Timișoara Saracens 3
Un nou eseu pentru Northampton sub privirile neputincioase ale timișorenilor
Sursa imaginii: 
Daniel Nechita

Timișoara Saracens și-a încheiat parcursul în Challenge Cup, competiția numărul doi din rugby-ul de club european, cu cea mai severă înfrângere din toate meciurile disputate: 3 - 111 cu Northampton Saints. Această este a doua participare a campionilor României în Challenge Cup.

Superioritatea gazdelor s-a văzut încă din start și în minutul 23 Northampton marcase deja cele patru eseuri necesare obținerii bonusului ofensiv.

Dar Saints nu s-au oprit aici și, deși lipsiți de aportul jucătorilor internaționali odihniți vineri seara de antrenorul Chris Boyd, tinerii jucători ai echipei engleză au făcut o demonstrație de virtuozitate și joc în viteză, cu balonul circulând rapid până la aripi, ceea ce i-a lăsat pe timișoreni fără replică.

În total, Northampton a marcat 17 eseuri, dintre care 13 transformate, în timp ce oaspeții au întrerupt această avalanșă de puncte o singură dat prin lovitura de pedeapsă transformată de Luke Samoa.

Bilanțul participării la această ediție a Challenge Cup arată sumbru pentru Timișoara Saracens: șase înfrângeri din șase meciuri, 0 puncte în clasament, 49 de puncte marcate, 369 primite, șase eseuri marcate, 55 de eseuri primite.

Trebuie menționat că scorul cel mai strâns, 0 - 28 în fața Northampton Saints la Timișoara, a fost obținut la masa verde, întrucât meciul de pe stadionul Dan Păltinișanu nu s-a putut juca din cauza zăpezii.

Este al doilea meci pierdut de această manieră, după cel de acum doi ani cu Stade Francais, și de această dată timișorenii fiind penalizați cu o amendă de 30000 de euro.

Scorul de 111 - 3 reprezintă cea mai mare diferență în această ediție a cupelor europene la rugby și pentru Timișoara Saracens reprezintă cea mai severă înfrângere, precedenta fiind 3 - 75 în decembrie 2016 cu Harlequins la Londra.