Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Saracens nr 1 în Cupa Campionilor, Clermont nr 1 în Challenge Cup

saracens_glasgow.jpg

Saracens 38 Glasgow 19
Saracens (în negru) au marcat al doilea eseu după un maul e margine
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Faza grupelor preliminare din cupele europene la rugby s-a încheiat și în fruntea echipelor calificate pentru sferturile de finală se află Saracens în Cupa Campionilor și Clermont Auvergne în Challenge Cup, ambele căștigțnd toate cele șase meciuri din grupe.

Saracens au revenit la forma de acum trei ani când au înregistrat șase victorii consecutive în grupa preliminară 3 în drum spre prima lor Cupă a Campionilor. Nord-londonezii au învins cu 38 - 19 pe Glasgow Warriors, care la un moment dat conduceau cu 19 - 17.

Cele două echipe se vor întâlni din nou în sferturi de finală tot pe Allianz Park la sfârșitul lui martie.

Echipa a doua în tabelul calificatelor este Racing 92 Paris, câștigătoarea grupei 4, care a dispus de Scarlets cu 46 - 33 în grupa și va juca cu Stade Toulousain, după victoria francezilor cu 20 - 17 în fața lui Bath.

Al treilea sfert de finală de va desfășura la Dublin, între campionii en titre ai Europei, Leinster, învingători în grupa 1 în deplasare în fața lui Wasps 37 - 14 și Ulster, care a învins în deplasare cu 14 - 13 pe Leicester Tigers, care conduceau la un moment dat cu 13 - 0.

În sfârșit, în al patrulea sfert de finală se vor întâlni câștigătoarele grupei 5, Edinburgh, învingătoare în fața lui Montpellier, 19 - 10, și a grupei 2, Munster, care a trecut de Exeter Chiefs cu 9 - 7. 

Alte două rezultate: Cardiff Blues 33 Lyon 14 și Castres 24 Gloucester 22. 

Sferturi familiare

În Challenge Cup, Clermont Auvergne a încheiat competiția nu doar cu șase victorii, ci și cu punctaj maxim - 30 de puncte - în runda a șasea învingând în deplasare pe Newport Dragons cu 49 - 7 și va întâlni acasă pe Northampton Saints, clasați pe locul doi în aceeași grupă 1, care au înregistrat scorul record al acestei ediții a cupelor europene, 111 - 3, cu Timișoara Saracens.  

Dragons 7 Clermont 49
Clermont și-a încheiat parcursul perfect cu o victorie la scor în fața lui Dragons
Sursa imaginii: 

O altă echipă franceză, La Rochelle, a învins pe Zebre în deplasare cu 22 - 10 și va întâlni acasă pe Bristol Bears, clasați pe locul 2 ăn acceași grupă 4, după victoria cu 107 - 19 în fața lui Enisei Krasnoyarsk. 

Al treilea sfert de finală va opune pe Sale Sharks, învingători în ultima rundă cu 39 - 10 în fața lui Perpignan și câștigători ai grupei 3, lui Connacht, clasată a doua în aceeași grupă, care a învins cu 33 - 27 în deplasare pe Bordeaux Begles.

În sfârșit al patrulea sfert de finală se va juca între Worcester Warriors, câștigătoarea grupei 2 după victoria cu 36 - 31 în fața lui Stade Francais, și Harlequins câștigători ai grupei 5, după victoria în deplasare, 33 - 17 cu Agen.

În celelalte meciuri s-au înregistrat scorurile: Grenoble 7 Benetton Treviso 39 și Pau 26 Ospreys 21.

Atât în Cupa Campionilor cât și în Challenge Cup se califică pentru sferturi câștigătoarele celor cinci grupe și cele mai bine trei clasate de pe locul al doilea, împerecheate în funcție de punctaj: 1 - 8, 2 - 7, 3- 6 și 4 - 5, meciurile desfășurându-se pe terenul primelor echipe în perioada 29 - 31 martie.

Bilanțul calificărilor în sferturi arată astfel: Anglia 6 (1 Cupa Campionilor + 5 Challenge Cup), Irlanda patru echipe (3 +1), Franța patru echipe (2 + 2), Scoția două echipe (2 + 0)

O echipă italiană în Challenge Cup

În Trofeul Continental - competiția de calificare pentru Challenge Cup 2019 - 2020 - una dintre echipe va fi decisă de dubla manșă Calvisano - Rovigo, ambele din Italia, câștigătoarele celor două grupe preliminare, unde au mai participat Petrarca și Fiamme Oro din Italia, Locomotiv Tbilisi din Georgia și Belgium Barbarians. 

Calvisano - Rovigo
Calvisano și Rovigo se luptă pentru un loc în ediția viitoare a Challenge Cup
Sursa imaginii: 

În ultima rundă Calvisano a învins în deplasare pe Fiamme Oro cu 33 - 10, în timp ce Rovigo a dispus tot în deplasare de Belgium Barbarians cu 89 - 7.

Cealaltă echipă calificată va fi decisă de dubla manșă Timișoara Saracens - Enisei STM. Meciurile se vor disputa la sfârșitul lunii martie și peste trei săptămâni în aprilie.

Cele două echipe calificate din aceste duble manșe vor disputa finala Trofeului Continental în mai la Newcastle, unde vor avea loc și finalele Cupei Campionilor și Challenge Cup.

Tabelul fazelor finale

Cupa Campionilor, sferturi de finală

Saracens - Glasgow Warriors

Racing 92 Paris - Stade Tolousain

Leinster - Ulster

Edinburgh - Munster

Challenge Cup, sferturi de finală

Clermont Auvergne - Northampton Saints

La Rochelle - Bristol Bears

Sale Sharks - Connacht

Worcester Warriors - Harlequins

Trofeul Continental, meciuri de baraj

Timișoara Saracens - Enisei STM Krasnoyarsk

Calvisano - Femi Rovigo