Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Australian Open: Novak Djokovic şi Rafael Nadal, pregătiți pentru o nouă finală istorică

nadal-djoko.jpg

Foto: Pierre René-Worms/RFI

Cei mai buni jucători de tenis ai momentului, potrivit clasamentului ATP, sârbul Novak Djokovic şi spaniolul Rafael Nadal îşi dispută duminică finala turneului Australian Open. Este pentru a opta oară când cei doi se întâlnesc într-o finală de turneu de Mare Şlem.

În urmă cu șapte ani, Novak Djokovic şi Rafael Nadal se înfruntau în finala Australian Open, într-o partidă istorică, de cinci ore şi 53 de minute – a fost  cea mai lungă finală de turneu de Mare Şlem jucată vreodată, record şi pentru fiecare dintre tenismeni.

Sârbul încearcă astazi să câştige cel de-al şaptelea titlu la Australian Open, fiind acum la egalitate cu Federer şi Emerson, cu şase trofee ridicate la Melbourne. Dacă reuşeşte, Novak Djokovic îl va egala pe legendarul campion american Pete Sampras la trofee de Mare Şlem câştigate, 14.

De cealaltă parte, Rafael Nadal încearcă să câştige cel de-al 18-lea titlu de Mare Şlem şi să se apropie considerabil de recordul deţinut de marele campion elveţian Roger Federer, care are în palmares 20 de astfel de trofee.