Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: România 38 Germania 10 în runda a doua a REIC

melinte.png

Ionel Melinte
Ionel Melinte a încheiat în eseu o cursă de 75 de metri după o intercepție
Image source: 
Rugby Europe TV

România a învins Germania cu 38 - 10  la Botoșani în runda a doua a Rugby Europe International Championships (REIC), nivelul doi european. Stejarii au marcat șase eseuri în fața unei echipe care demonstrat o surprinzătoare indisciplină. 

În final Stejarii au obținut o victorie confortabilă, fără însă să strălucească, arătând că mai au mult de lucru pentru a depăși dezamăgirile anului 2018, dominat de descalificarea de la Cupa Mondială din Japonia din această toamnă.

România a dominat așa cum era de așteptat pe înaintare, dar fluența paselor a lăsat de dorit, cu multe greșeli de tehnică individuală, pe fondul unei replici destul de vigutroase a Vulturilor Negri. 

În prima parte a jocului Stejarii au marcat trei eseuri prin aripa Ionuț Dumitru, fundașul Ionel Melinte (după o intercepție la un șut în cruce al mijlocașului la deschidere Hagen Schulte, care evoluează la CSM București) și linia a II-a Johan Van Heerden, în timp ce germanii au marcat doar dintr-o penalitate. La pauză România 17 Germania 3.

În partea a doua jocul a continuat în aceeași notă de dominare a Stejarilor, la care Vulturii Negri s-au apărat cu disperare făcând apel la un joc obstrucționist și au plătit prețul, rămânând la un moment dat în 12, după două cartonașe galbene și epuizarea jucătorilor din linia întâi care puteau fi schimbați.

Stejarii au profitat și au marcat două eseuri prin mijlocașul la grămadă Florin Surugiu și centrul Vlăduț Popa, dar spre final jocul s-a echilibrat, germanii au marcat singurul lor eseu, în timp ce ultimul cuvând a aparținut tot românilor care au marcat al șaselea eseu pe intercepție prin mijlocașul la deschidere Daniel Plai, centru Florin Vlaicu transformând patru dintre cele șase eseuri. Scor final România 38 Germania 10. 

În primul meci al zilei Rusia a învins Belgia cu 64 - 7, iar duminică Georgia a învins Spania cu 22 - 10.

În clasament după două runde conduce Georgia cu 8 puncte, urmată de Rusia cu 6 puncte, România cu 5 puncte, Spania și Belgia cu câte 4 puncte și Germania 1 punct. 

Runda a treia se joacă după următorul program:

Belgia - Georgia, 2 martie ora 16

Germania - Rusia, 2 martie ora 16

Spania - România, 3 martie ora 13:45 

444