Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Țara Galilor, șansă de Mare Șlem în Turneul celor Șase Națiuni

josh_adams.jpg

Josh Adams
Josh Adams marchează primul eseu pentru Țara Galilor în meciul cu Scoția
Image source: 
Reuters

Țara Galilor a obținut a patra victorie consecutivă în Turneul celor Șase Națiuni la rugby și are șansa câștigării Marelui Șlem săptămâna viitoare. Anglia și Irlanda pot și ele câștiga trofeul, dacă galezii nu înving sâmbătă.

În runda a patra galezii au trecut prin mari emoții, câștigând meciul de pe Murrayfield la Edinburgh cu Scoția cu 18 - 11, după ce scoțienii au dominat partea a doua a meciului, dar nu au reușit să marcheze decât un singur eseu și astfel au permis Țării Galilor să obțină o a 13-a victorie consecutivă în meciuri test - record absolut. 

Și urmăritoarele galezilor, Anglia și Irlanda, au obținut victorii clare pe teren propriu ceea ce le menține în cursa pentru câștigarea trofeului. 

Englezii au învins cu 57 - 14 Italia pe Twickenham la Londra, după un meci în care scorul la eseuri a fost 8 - 2 și la finalul căruia, după a 21-a înfrângere consecutivă a italienilor în Turneul celor Șase Națiuni, antrenorul echipei Angliei, Eddie Jones, a evocat posibilitatea introducerii retrogradării și promovării în acest prestigios turneu.

Irlanda a învins Franța pe Aviva Stadium din Dublin cu 26 - 14, dar irlandezii au condus cu 26 - 0 până în minutul 77 și și-au asigurat bonusul ofensiv în fața unei echipe complet debusolate.

În clasament după patru runde Țara Galilor conduce cu 16 puncte, urmată de Anglia 15, Irlanda 14, Scoția și Franța câte 6, Italia 0.

Sâmbătă 16 martie au loc meciurile Italia - Franța (14:30 ora României), Țara Galilor - Irlanda (16:45) și Anglia - Scoția (19:00).

Țara Galilor poate câștiga Marele Șlem și Turneul în caz de victorie la orice scor deoarece primește un bonus de trei puncte în clasament.

Anglia poate câștiga Turneul în caz de victorie, dacă Țara Galilor nu câștigă, iar Irlanda poate câștiga Turneul dacă învinge Țara Galilor, iar Anglia nu câștigă meciul cu Scoția.

Italia va ocupa ultimul loc și va primi Lingura de lemn pentru a 14-a oară în cele 20 de ediții în care a participat în Turneul celor Șase Națiuni.