Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Timișoara Saracens ratează calificarea în Challenge Cup

enisei_timisoara.jpg

Enisei STM 40 Timișoara Saracens 32
Timișoara Saracens a luptat pentru calificare până în ultima secundă
Image source: 
Timișoara Saracens Facebook

Timișoara Saracens a ratat calificarea în Challenge Cup - competiția numărul 2 în rugby-ul european de club - după înfrângerea în dubla manșă de baraj cu Enisei STM Krasnoyarsk.

În meciul retur din Siberia, echipa campioană a Rusiei a învins pe teren propriu cu 40 - 32, după ce timișorenii câștigaseră cu trei săptămâni în urmă cu 20 - 18 pe stadionul Dan Păltinșanu, deci scorul pe cele două manșe a fost de 58 - 52 în favoarea siberienilor.

Dacă în partida tur timișorenii au revenit în mod ncredibil după 0 - 18 la pauză, de data aceasta campionii României conduceau la pauză cu 20 - 16 și cu 32 - 23 înaintea ultimelor 20 de minute ale partidei. 

Rușii însă au dominat partea finală a meciului și conduceau cu 40 - 32 când Marius Simionescu a primit un cartonaș galben pentru placaj înalt. 

Cu toate acestea, timișorenii au presat în ultimele minute și au fost de mai multe ori la numai un metru de but de linia de țintă a gazdelor, foarte aproape de eseul transformat care le-ar fi adus calificarea. 

Dar în loc să insiste pe pachetul de înaintare, Timișoara Saracens a încercat să deschidă balonul pe liniile dinapoi, ceea a ușurat sarcina siberienilor în apărare, ei în final forțând greșeala care a pus capăt meciului în prelungiri.

Enisei STM se califică pentru a cincea oară consecutiv în Challenge Cup, în timp ce Timișoara nu a evoluat decât de două ori, în edițiile 2016/2017 și 2018/2019, fiind eliminată pentru a doua oară de o echipă din Krasnoyarsk în meciul de baraj împotriva lui Krasnîi Yar. 

Cea de-a doua echipă calificată în Challenge Cup ediția 2019/2020 este echipa italiană Calvisano care a pierdut a doua manșă a barajului cu compatrioții de la Rovigo cu 28 - 30, după ce a câștigat prima manșă cu 29 - 13.

Cele două echipe calificate se vor alătura altor 18 din Anglia, Franța, Irlanda, Țara Galilor, Scoția și Italia, cele 20 de echipe fiind repartizate în cinci grupe a patru echipe. 

În runda a 11-a a Super Ligii CEC Bank Steaua și Ștința Baia Mare au terminat la egalitate, 13 - 13, Tomitanii Constanța au învins în deplasare pe Dinamo cu 27 - 25, iar Universitatea Cluj a trecut de Gloria Buzău cu 26 - 16.

Derby-ul CSM - Timișoara Saracens se joacă pe 1 mai la ora 11.