Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Semifinala Fed Cup Franţa-România: ambianţă electrică şi 1-1 după prima zi a meciurilor (FOTO)

img_20190420_170101.jpg

Ambiantà electricà în tribunele sàlii Kindarena din Rouen pentru semifinala de Fed Cup Franta-România
Ambiantà electricà în tribunele sàlii Kindarena din Rouen pentru semifinala de Fed Cup Franta-România
Image source: 
Vasile Damian

Franţa şi România sunt la egalitate, 1-1, după prima zi a semifinalei de Fed Cup. In primul meci al zilei, Simona Halep a învins-o pe Kristina Mladenovic 6/3, 6/1. A urmat partida Caroline Garcia cu Mihaela Buzărnescu terminat în favoarea franţuzoaicei cu 6/3, 6/3. Mâine sunt programate alte două meciuri de simplu şi partida de dublu. Semifinala de Fed Cup se joacă la Rouen, în sala polivalentă Kindarena, în faţa unui public de circa 5.200 de spectatori.

Afisul semifinalei Franta-România, la intrarea în sala Kandarena - Foto: Vasile Damian

Suporteri români în tribunele sàlii Kindarena din Rouen - Foto: Vasile Damian

Ricà Ràducanu ("Tamango", al doilea din stânga) du prieteni, în fata sàlii Kindarena din Rouen - Foto: Vasile Damian

Simona Halep la conferinta de presà de dupà meci - Foto: Vasile Damian

Mihaela Buzàrnescu cu Florin Segàrceanu, la conferinta de presà de dupà meci - Foto: Vasile Damian

Ambianţa a fost electrică de-a lungul întregii după-amieze în tribunele de la Kindarena. Suporterii români, veniţi în masă – circa 40% din asistenţă – şi-au susţinut în continuu echipa favorită. Cu apluaze, strigăte de încurajare, vuvuzele sau tobe. Mulţi necunoscuţi în tribune dar şi câteva « celebrităţi » precum fostul premier şi primar de Cluj, Emil Boc, activa la o uriaşă tobă, sau ex-portarul naţionalei, Rică Răducanu şi fostul tenisman şi om de afaceri Ion Tiriac.

In urma victoriei în faţa Kristinei Mladenovic, Simona Halep a declarat că meciul de duminică cu Caroline Garcia, numărul unu francez, « va fi unul greu » chiar dacă pe hârtie, constăţeanca conduce în dueluri detaşat cu 5-1. De partea ei, Mihaela Buzărescu, învinsă de Garcia sâmbătă, a estimat că nu are ce să-şi reproşeze. « Caroline joacă bine, e o jucătoare solidă ; şi eu am jucat bine dar probabil puteam şi mai bine » a declarat Miki la conferinţa de presă. Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al fetelor, a apreciat « minunata atmosferă din sală ».

O « ambianţă top » a comentat şi Caroline Garcia. In fine, Julien Benetteau, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a Franţei, a estimat că « rezultatul de 1-1 după prima zi este logic. Suntem într-o poziţie bună pentru a ne califica în finală chiar dacă fiecare dintre noi vrea să câştige meciul. ». Apropos de zgomotoşii şi entuziaştii suporteri români din tribyune, Benetteau spune că « se aştepta la această ambianţă frumoasă ».

In principiu, meciurile de simplu de duminică ar urma să le opună pe Halep şi Garcia, apoi pe Buzărnescu şi Mladenovic. In caz de egalitate, se va disputa şi partida de dublu, reprezentată la românce de Irina Begu şi Monica Niculescu. Componenţa echipelor, ce jucătoare vor fi aliniate pe teren, la simplu şi la dublul, este însă o decizie secretă, a staffului echipei, şi ea nu va fi anunţată decât în ultima clipă.