Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rouen: Halep a învins-o pe Caroline Garcia. România, la un punct de finala Fed Cup

2019-04-20t142905z_1214279207_rc13479a7e70_rtrmadp_3_tennis-fedcup-fra-rom.jpg

Simona Halep
Simona Halep
Image source: 
REUTERS/Charles Platiau

Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, astăzi, la Rouen, cu scorul de 6-7 (6), 6-3, 6-4, pe Caroline Garcia, locul 21 WTA. România conduce cu scorul de 2-1 în întâlnirea cu Franţa din semifinalele Fed Cup 2019.

Simona Halep a reușit să aducă România în avantaj, 2-1, în semifinalele Fed Cup cu echipa Franței. A câștigat în trei seturi meciul cu Garcia, după un prim set în care franțuzoaica a lăsat impresia că o poate învinge pe Halep.

A fost însă o revenire spectaculoasă a Simonei, chiar din primul set, pe care însă l-a pierdut la tie-break. 6-7, 6-3, 6-4 a fost scorul final muncit și meritat de sportive noastră, care ocupă locul 2 WTA.

România conduce, astfel, cu 2-1, după ce ieri Simona Halep a învins-o pe Kristina Mladenovic, în timp ce Mihaela Buzărnescu a pierdut în fața Carolinei Garcia.

Simona Halep a spus că a putut să o învingă pe Caroline Garcia datorită psihicului mai bun şi datorită faptului că a luptat până la final. 

"A fost o atmosferă incredibilă, vreau să le mulţumesc tuturor pentru susţinere, a contat foarte mult pentru că meciul a fost dificil, ea a jucat extraordinar, dar consider că am putut să câştig pentru faptul că am luptat. Nu mi-am dorit să joc trei ore, dar dacă a trebuit am fost pregătită şi mă bucur că putut să fiu destul de solidă la final. Cred că mentalul a făcut diferenţa asta şi mă bucur că am fost mai puternică. Fiecare ghem contează într-un astfel de meci, am luptat indiferent de scor şi am vrut doar să câştig fiecare punct pe care-l joc. A fost bine în final şi pot să spun că ea a jucat un tenis incredibil şi cred că a fost un meci foarte bun pe zgură. Pot orice doreşte căpitanul 9n.r. - despre dublu), sunt pregătită şi o să dau tot ce am mai bun ca să câştigăm, îmi doresc tare mult", a declarat Halep, la Telekom Sport.

Vom reveni cu amănunte.