Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Steaua revine pe primul loc, Baia Mare se apropie de vârf

baia_mare_csm.jpg

Baia Mare 31 CSM 18
Baia Mare a învins pe CSM și se apropie de fruntea clasamentului
Image source: 
Federația Română de Rugby Facebook

Steaua a revenit în fruntea clasamentului în Super Liga CEC Bank la rugby, după victoria împotriva Gloriei Buzău cu 31 - 16, profitând de înfrângerea liderului, CSM București, 19 - 31 la Baia Mare. Timișoara Saracens a învins pe Dinamo cu 36 - 14.

Știința Baia Mare se apropie încet de fruntea clasamentului, după un start mai lent în campionat și această victorie meritată cu bonus ofensiv arată că ambiția Zimbrilor de a redeveni echipa numărul unu a României nu sunt deloc nerealiste. 

CSM a evoluat neașteptat de slab și în final nu a reușit nici măcar obținerea bonusului defensiv, deși a evoluat minute în șir cu doi oameni în plus.

Steaua a depășit în deplasare pe Gloria Buzău și revine în fruntea clasamentului, în timp ce Timișoara Saracens au profitat și ei de sincopa liderului, egalând CSM la numărul de puncte în clasament după victoria de pe Dan Păltinișanu împotriva lui Dinamo.

În fine, în derby-ul de subsol, Tomitanii Constanța au învins pe Universitatea Cluj cu 35 - 30. 

După 12 runde clasamentul Super Ligii CEC Bank arată astfel:

1. Steaua 46 de puncte

2. CSM 44

3. Timișoara Saracens 44

4. Baia Mare 43 

5. Buzău 15

6. Constanța 13

7. Dinamo 12

8. Cluj 12

CSM și Timișoara Saracens au un meci mai puțin disputat și partida restanță dintre ele se va juca miercuri 1 mai de la ora 12 pe stadionul Olimpia din București.