Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Derby-ul CSM - Steaua va decide semifinalele play-off

steaua_dinamo.jpg

Steaua 54 Dinamo 19
Steaua - Dinamo nu mai este un derby ca altădată
Image source: 
Federația Română de Rugby Facebook

Primele patru clasate în Super Liga CEC Bank la rugby au obținut victorii în penultima rundă a sezonului regulat și semifinalele dintre ele vor fi decise în ultima rundă în care este programat derby-ul CSM București - Steaua.

Fără niciun fel de surpriză, favoriții au câștigat cu punct bonus meciurile din runda a 13-a, amânând suspens-ul pentru ultima rundă a sezonului regulat. 

Steaua a învins pe Dinamo cu 54 - 19 în Ghencea într-un meci care era până nu de mult derby-ul rugby-ului românesc. 

Dar Dinamo, care este și ultima echipă din București care a câștigat campionatul (6 - 0 în 2008 în finala cu Steaua) este o umbră a echipei de acum 30 - 40 de ani. 

Pentru prima oară în 11 ani titlul are șanse să revină în Capitală, în luptă fiind implicată nu doar Steaua, ci și CSM București, care a învins cu 33 - 14 în deplasare pe Gloria Buzău. 

Și celelalte două echipe care au dominat rugby-ul românesc în ultimii 10 ani, Timișoara Saracens și Știința Baia Mare, au obținut victorii în penultima rundă a sezonului regulat, timișorenii trecând la limită de Tomitanii Constanța (26 - 25 în deplasare), în timp ce Zimbrii au dispus acasă de Universitatea Cluj cu 31 - 12.

Clasamentul după 13 runde aartă astfel:

1. CSM 53 de puncte

2. Steaua 51 

3. Timișoara Saracens 49

4. Baia Mare 48

5. Buzău 15

6. Constanța 14

7. Dinamo 12

8. Cluj 12

În unda a 14-a, în care toate meciurile se desfășoară pe 11 mai cu începere de la ora 14 după următorul program:

CSM - Steaua 

Cluj - Timișoara Saracens 

Baia Mare - Dinamo

Constanța - Buzău

Meciul CSM - Steaua are mari șanse să fie decisiv în stabilirea ierarhiei primelor patru clasate în măsura în care Timișoara și Baia Mare au posibilitatea de a obține cinci puncte în meciurile lor. 

Locurile 1 și 2 în sezonul regulat asigură semifinale pe teren propriu cu echipele clasate pe locurile 4 și respectiv 3, ceea ce face din meciul CSM - Steaua un derby crucial.