Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: CSM - Steaua și Timișoara Saracens - Baia Mare în semifinale

csm_steaua.jpg

CSM 28 Steaua 12
CSM a învins Steaua cu 28 - 12 și cele două echipe se vor întâlni din nou în semifinala play-off
Image source: 
Federația Română de Rugby Facebook

CSM București va juca cu Steaua, în timp ce Timișoara Saracens vor întâlni pe Știința Baia Mare în semifinalele Super Ligii CEC Bank la rugby. Învingătoarele celor două meciuri se vor întâlni apoi în finala campionatului României. 

Derby-ul CSM - Steaua, desfășurat în runda a 14-a, ultima a sezonului regulat, s-a dovedit decisiv pentru configurația semifinalelor. 

CSM, jucând pe teren propriu pe Stadionul Olimpia din Capitală, a învins cu 28 - 12, obținând și bonusul ofensiv prin cele patru eseuri transformate marcate. 

Liderii conduceau la un moment dat cu 28 - 0, dar Steaua a revenit în final, marcând două eseuri de consolare, dar a pierdut locul 2 care asigura semifinală pe teren propriu.

Echipele care au dominat rugby-ul românesc în ultimii 10 ani, Timișoara Saracens și Baia Mare, au obținut victorii scontate cu bonus ofensiv, timișorenii în deplasare, 40 - 22 cu Universitatea Cluj, iar Zimbrii 45 - 14 acasă cu Dinamo. 

În ultima partidă a zilei între cele două promovate în sezonul trecut, Tomitanii Constanța au învins pe Gloria Buzău cu 20 - 15. 

Programul semifinalelor

Clasamentul final al sezonului regulat arată astfel: 

Cluj 22 Timișoara Saracens 40
Timișoara Saracens (în galben) au terminat sezonul regulat pe locul al doilea
Image source: 
Federația Română de Rugby Facebook

1. CSM 58 de puncte

2. Timișoara Saracens 54

3. Baia Mare 53

4. Steaua 51

5. Constanța 18

6. Buzău 16

7. Dinamo 12

8. Cluj 12

În semifinalele play off disputate la sfârșitul săptămânii viitoare vor avea loc meciurile CSM - Steaua și Timișoara Saracens - Baia Mare, iar în play out meciurile Constanța - Cluj și Buzău - Dinamo, toate pe terenurile primelor echipe. 

Peste încă o săptămână vor avea loc finalele pentru locurile 3 - 4 și 1 - 2 la Bârlad și 7 - 8 și 5 - 6 pe stadionul Dinamo din Capitală.