Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Teama de a ajunge "din erou un zero" l-a împins pe Lance Armstrong să se dopeze. Azi ar face la fel

lance.jpg

Rutierul Lance Armstrong s-a dopat pentru bani și de teama că va ajunge “din erou un zero”.
Rutierul Lance Armstrong s-a dopat pentru bani și de teama că va ajunge “din erou un zero”.
Sursa imaginii: 
Reuters/Stefano Rellandini

Fostul ciclist Lance Armstrong, care a fost suspendat pe viaţă în 2012 din cauza dopajului şi a pierdut toate cele şapte trofee câştigate în Turului Franţei, a declarat că a făcut ceea ce trebuia făcut pentru a câştiga şi că nu ar schimba nimic. El recunoaște că a fost motivat de bani și de teama de a nu deveni "din erou un zero".

Într-un interviu pentru NBCSN, care va fi difuzat miercurea viitoare, Lance Armstrong a vorbit despre momentul care a şocat întreaga planetă: "Am făcut ceea ce trebuia făcut pentru a câştiga. Nu era legal, dar nu aş schimba nimic: era vorba despre a pierde mulţi bani şi a ajunge din erou un zero", a declarat omul care a rămas fără cele şapte titluri din Turul Franţei.

Armstrong s-a retras din ciclism în 2011, iar în 2012 a rămas fără titluri. Sportivul a utilizat diferite substanţe interzise, printre care EPO şi steroizi, precum şi transfuzii sangvine, începând din 1996.

Conform anchetei realizate de Agenţia Americană Antidoping (USADA), Lance Armstrong crease un sistem complex de dopaj, la echipa la care a evoluat până în 2004, US Postal.

Dosarul anchetei are peste 1.000 de pagini.

În 2012, rutierul Lance Armstrong a primit interdicţie pe viaţă în ciclism şi a fost deposedat de toate rezultatele sportive obţinute din 1998 până în prezent, între care şi şapte victorii în Turul Franţei.

Lance Armstrong a recunoscut că s-a dopat în ianuarie 2013, într-un interviu pentru Oprah Winfrey.