Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep: E excelent să te întorci pe terenul de la Roland Garros. Acum aștept a doua partidă

halep_roland.jpg

Simona Halep, campioană en-titre, a acces în turul secund la Roland Gaross 2019.
Simona Halep, campioană en-titre, a acces în turul secund la Roland Garros 2019.
Image source: 
RFI/Pierre RENE WORMS

Simona Halep a avut nevoie de trei seturi pentru a începe cu o victorie apărarea trofeului la Roland Garros. Românca, locul 3 mondial, a luptat cu australianca Ajla Tomljanovici, locul 47 WTA. În final s-a impus cu 6-2, 3-6, 6-1.

Simona Halep a avut un prim meci la Roland Garros mai greu decât se aştepta. Deşi a câştigat categoric primul set şi decisivul, românca l-a pierdut pe al doilea, scor 6-3, la fel cum s-a întâmplat şi la ediţia din 2018 a turneului.

După partida cu Ajla Tomljanovic, constănţeanca a recunoscut că a fost pregătită pentru o partidă dificilă. 

"Ştiam că va fi un meci foarte greu. Mereu primul meci într-un asemenea turneu este foarte greu. M-am luptat pentru fiecare punct. Nivelul jocului a fost bun, iar în setul doi nivelul adversarei mele a fost chiar foarte ridicat așa că am fost nevoită să mă concentrez mai mult asupra mea ca să aflu cum pot juca mai bine în al treilea set ca să pot câștiga. Mi-am dat seama că dacă o plimb pe teren acest lucru e în favoarea mea, așa că am facut acest lucru. Evident că nu mi-a fost ușor din cauza presiunii resimțite și a emoțiilor, dar întotdeauna e excelent să te întorci pe terenul de la Roland Gaross. Am avut emoții benefice și mă bucur că am putut juca. Acum aștept a doua partidă.
E nevoie să fiu calmă. Trebuie să mă concentrez foarte mult pe jocul meu fără să mă gândesc la oponente sau la rezultat. Am evoluat mult de când am fost anul trecut la Roland Garos. Sunt o persoană diferită, una mai bună și acum culeg roadele muncii mele. Încerc să dau tot ce e mai bun de fiecare dată când sunt pe teren. Fiecare meci e diferit, fiecare partidă e dificilă așa că mă gândesc strict la următoarea rundă de fiecare dată, nimic mai mult", a spus Simona Halep în interviul de la finalul partidei.

În turul secund, Halep o va înfrunta, joi, pe poloneza Magda Linette (87 WTA, 27 de ani). Cele două sportive nu s-au mai întâlnit până acum în circuit.

Simona Halep are de apărat 2.000 de puncte pe zgura pariziană.

Ultima jucătoare care a reușit să își apere trofeul la Roland Garros a fost belgianca Justine Henin, care s-a impus de trei ori consecutiv pe zgura pariziană, în 2005, 2006 și 2007.