Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Saracens din nou campioni ai Angliei, 37 - 34 cu Exeter Chiefs

dsc_9501.jpg

Saracens 37 Exeter Chiefs 34
Saracens au marcat cinci eseuri, la fel ca și Exeter Chiefs
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Campionatul de rugby al Angliei, Gallagher Premiership, a fost câștigat de Saracens, care au învins în finală pe Exeter Chiefs cu 37 - 34. Saracens câștigă în acest sezon astfel dubla, după Cupa Campionilor Europeni. 

O finală superbă, între cele două echipe care domină rugby-ul de club din Anglia, fiecare dintre ele marcând câte cinci eseuri, pe stadionul Twickenham din Londra în prezența a peste 75000 de spectatori. 

Exeter, care s-au clasat pe primul loc în sezonul regulat au dominat prima parte a jocului și, pe fondul unor greșeli surprinzătoare ale campionilor Europei au marcat trei eseuri conducând cu 22 - 16 la pauză. 

Jocul s-a echilibrat în partea a două, Saracens au început să domine, dar cei care au marcat primii au fost Chiefs, al patrulea lor eseu, iar în minutul 57 conduceau cu 27 - 16.

Al patrulea titlu în cinci ani

Dar Saracens nu sunt considerați degeaba cea mai bună echipă a Europei și, făcând apel la experiență, au întors rezultatul marcând trei eseuri transformate: 37 - 27 cu trei minute înainte de final.

Saracens din nou campionii Angliei
Saracens au câștigat dubla - Cupa Campionilor Europeni și Gallagher Premiership
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Exeter au mai marcat un eseu de consolare în ultimul minut de joc, dar era prea puțin, prea târziu. Scor final Saracens 37 Exeter Chiefs 34.

Este al patrulea titlu de campioni ai Angliei în cinci ani pentru Saracens, care în aceeași perioadă au câștigat și trei titluri de campioni ai Europei.