Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Halep pică 5 locuri în clasamentul WTA, după eliminarea de la Roland Garros

halep_sad.jpg

Image source: 
Facebook

Simona Halep (3 WTA) a fost eliminată în sferturile de finală de la Roland Garros, joi, după ce a pierdut în fața americancei de 17 ani Amanda Anisimova (51 WTA). Scorul a fost 2-6, 4-6, în favoarea sportivei din SUA.

Partida dintre cele două era programată inițial pentru miercuri, ora 15:00, însă ploaia de la Paris a făcut imposibilă desfășurarea jocurilor de la Roland Garros. Jocul dintre Halep și Anisimova a început joi, în jurul orei 13:00, iar americanca a surprins-o pe Halep prin agresivitate.

Cu un joc foarte variat, lovituri în forță și precise, Anisimova nu i-a dat nicio șansă Simonei în primul set, surclasând-o pe româncă la aproape toate capitolele: lovituri direct câștigătoare, erori neforțate, puncte câștigate la fileu sau puncte câștigate pe serviciu. Americanca a făcut două break-uri, adjudecându-și primul set cu scorul de 6-2, după doar 27 de minute.

Actul secund a fost mult mai competitiv, în ciuda faptului că Anisimova începuse din nou ideal și conducea cu 3-0. Simona a revenit și a egalat la patru, realizând primul său break după aproape o oră de joc. Halep a fost aproape să servească pentru set, însă a ratat mingea de break care ar fi dus scorul la 5-4 în favoarea ei. Americanca a făcut break-ul decisiv și a obținut calificarea în semifinale fără a avea vreun set pierdut la această ediție.

În penultimul act, tenismena de 17 ani o va întâlni pe Ashleigh Barty (8 WTA).

Simona Halep părăsește în faza sferturilor de finală turneul de Grand Slam pe care l-a câștigat anul trecut. De luni, Halep se va situa pe locul 8 WTA.