Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Helmuth Duckadam la RFI: Această echipă U21 va trebui să fie viitoarea națională de seniori

helmuth_duckadam_echipa_viitoare_nationala_seniori.jpg

România, la un pas de semifinalele EURO 2019 U21(Sursa foto: Facebook/echipa națională)
România, la un pas de semifinalele EURO 2019 U21(Sursa foto: Facebook/echipa națională)

Echipa de tineret a României și-a arătat forța de grup până acum la Campionatul European de fotbal din Italia și San Marino. O spune la RFI fostul mare portar Helmuth Duckadam, președinte de imagine al vicecampioanei FCSB, după victoriile tricolorilor în fața Croației și Angliei.

Helmuth Duckadam crede că unitatea este cea care face diferența între naționala U21 și cea de seniori: ”În primul rând, unitatea de grup, ei joacă de câtva timp împreună, se văd trasee de joc, băieții se cunosc foarte bine și sigur că și rezultatele i-au unit. Această echipă va trebui să fie viitoarea echipă națională. Să avem încredere să-i promovăm, chiar dacă ratăm un obiectiv, dar sunt convins că în patru ani de zile, această echipă națională poate să ne califice la un Campionat Mondial, European și așa mai departe”.

Președintele de imagine al FCSB speră că jucătorii din naționala U21 vor pleca la echipe de club importante, unde vor fi și titularizați: ”S-a dovedit că valoarea lor a crescut, acum sigur că fiecare, individual, va trebui să aleagă ce-i mai bun pentru el, să nu se arunce la bani foarte mulți. Eu sper să joace la echipe puternice, dar să joace. E foarte important pentru ei să joace. Dacă merg la o echipă unde vor fi rezerve, nu realizează nimic, decât poate partea financiară”.

Echipa de tineret a României este cu un pas în semifinalele EURO 2019. Tricolorii mai au de jucat cu Franța luni de la ora 22.

În semifinale se vor califica cele trei câștigătoare ale grupelor și cel mai bun loc secund.

Helmuth Duckadam, despre victoria României în fața Angliei la EURO 2019 U21