Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rebelul circuitului ATP recunoaște că a vrut să-l lovească pe Rafael Nadal

nick.jpg

Nick Kyrgios a vrut să îl lovească pe Nadal cu mingea în timpul meciului de la Wimbledon
Sursa imaginii: 
REUTERS/Hannah McKay

Australianul Nick Kyrgios a admis că l-a vizat pe Rafael Nadal când a lovit foarte puternic o minge spre acesta, în setul trei al meciului de la Wimbledon câştigat de spaniol. Kyrgios nu consideră că trebuie să-şi ceară scuze pentru gestul său.

Rafael Nadal s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon după ce a trecut de Nick Kyrgios în patru seturi, 6-3, 3-6, 7-6, 7-6, după trei ore și 7 minute de joc. În setul 3, numărul 43 în ierarhia mondială a trimis o minge puternică spre Nadal, cu intenția de a-l lovi. Tenismenul iberic a fost însă pe fază, a pus racheta și a reușit să nu fie atins de minge. La finalul meciului, Kyrgios nu a avut nicio problemă în a recunoaște că într-adevăr nu a fost vorba despre o greșeală.

"Da, l-am vizat. Voiam să-l lovesc în piept. De ce mi-aş cere scuze? Câte grand slam-uri a câştigat, câţi bani are în cont? Cred că poate primi o minge în piept. Nu îmi cer scuze", a declarat Kyrgios la conferinţa de presă.

De ce să îmi cer scuze? Da, am lovit spre corpul lui, dar am câștigat punctul”, a spus Kyrgios, la conferința de presă.

Rafael Nadal însă a explicat că este foarte periculos să loveşti mingea în acest fel. "Nu doar pentru mine este periculos, ci şi pentru arbitri, pentru spectatori. Ştiu că atunci când loveşti aşa, mingea poate ajunge oriunde", a spus Nadal.

Temperamentalul Kygs, semifinalist la Wimbledon în 2014, este unul dintre puținii sportivi care au înregistrat cel puțin câte o victorie cu toți greii de la vârful ierarhiei ATP – Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovic, Andy Murray (supranumiți The Big Four).

"Știu de ce sunt în stare.Sunt un jucător fantastic", a spus Kyrgios. Australianul de 24 de ani a adăugat și că știe ce trebuie să îmbunătățească pentru a ajunge la nivelul de joc arătat de Federer, Djokovici, Nadal. "Totul depinde de cât de mult îmi doresc asta", a mai spus rebelul circuitului ATP.

Nadal (33 de ani) este singurul jucător care în ultimul deceniu a câștigat cel puțin câte un turneu de Mare Șlem în fiecare sezon.

Rafa are în palmares 18 turnee de Grand Slam, incluzând un record de 12 French Open-uri, medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2008 și la Jocurile Olimpice din 2016 (la proba de dublu), un record de 30 turnee ATP Masters Series și, de asemenea, a făcut parte din echipa de Cupa Davis a Spaniei care a câștigat finala în 2004, 2008, 2009 și 2011.