Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cori Gauff, adversara Simonei Halep în optimi la Wimbledon

s_halep_azarenka.jpg

Image source: 
wimbledon.com

Simona Halep (7 WTA) o va întâlni pe americanca de 15 ani Cori Gauff (313 WTA), în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon.

Simona Halep a trecut fără probleme de fostul lider mondial, vineri, în turul al treilea, de Victoria Azarenka (40 WTA), scor 6-3, 6-1, într-o partidă care a durat o oră și șase minute.

Adversara lui Halep a fost stabilită în urma duelului dintre Polona Hercog (60 WTA) și Cori Gauff (313 WTA). Americanca de 15 ani, campioană la junioare în turneul de la Roland Garros din 2018, a continuat parcursul extraordinar de la Wimbledon și s-a calificat în optimi, după ce a fost condusă cu 6-3 și 5-2. Gauff a salvat chiar două mingi de meci în setul al doilea, câștigând actul secund la tie-break, scor 9-7.

În setul al treilea, Cori Gauff s-a impus dramatic, scor 7-5 și a reușit o performanță remarcabilă - calificare în optimile de la Wimbledon, la vârsta de doar 15 ani. Partida dintre cele două a durat două ore și 46 de minute.

În primele două tururi, Cori Gauff a trecut de Venus Williams (44 WTA), scor 6-4, 6-4, și de Magdalena Rybarikova (139 WTA), scor 6-3, 6-3.

Halep și Gauff nu s-au mai întâlnit niciodată într-o partidă directă din pricina vârstei reduse a sportivei din Statele Unite ale Americii.