Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turul Franței 2019: Etapa 2 contratimp echipe - Jumbo și Teunissen

jumbo_visma.jpg

Jumbo Visma
Jumbo Visma și-a surclasat rivalii la contra-timp pe echipe
Sursa imaginii: 
www.letour.fr

Echipa olandeză Jumbo Visma a câștigat etapa a II-a a Turului Franței, 27,6 kilometri contratimp la Bruxelles, iar Mike Teunssen și-a consolidat poziția de lider al clasamentului general individual. Pe locurile următoare s-au clasat Ineos și Deceunink Quick Step.

Echipa olandeză pleca favorită din start și la final a înregistrat un avantaj de 20 de secunde față de Ineos și 21 de secunde față de Quick Step, o diferență impresionantă pentru o etapă lungă de numai 27 de kilometri. 

Câștigătorul primei etape olandezul Mike Teunissen și-a păstrat tricoul galben de lider al clasamentului general, cu ajutorul celor patru coechipieri cu care a trecut împreună linia de sosire, compatrioții Wout Van Aert și liderul echipei, Steven Kruijswijk, germanul Tony Martin și neo-zeelandezul George Bennett, toți la 10 secunde.

Urmează în clasament patru cicliști de la Ineos, italianul Gianni Moscon, cei doi favoriți la victoria finală, columbianul Egan Bernal și câștigătorul ediției 2018 a Marii Bucle, galezul Geraint Thomas și olandezl Dylan Van Baarle, toți la 30 de secunde de Teunissen.

Luni are loc etapa a treia Binche - Epernay, 213,5 km, când caravana Turului intră pe teritoriul Franței.

Etapa este în general plată, dar în ultimii 40 de kilometri sunt patru ascensiuni, trei de categoria a III-a și una de categoria a IV-a, care ar putea crea diferențe de timp la final.