Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turul Franței 2019: Etapa 3 victorie și tricou galben Julien Alaphilippe

alaphilippe.jpg

Julien Alaphilippe
Julien Alaphilippe este un specialist al parcursurilor deluroase
Sursa imaginii: 
A.S.O. Alex BROADWAY

Ciclistul francez Julien Alaphilippe a câștigat etapa a treia a Turului Franței, Binche - Epernay 215 km, și a preluat tricoul galben de lider al clasamentului general. Favoriții pentru victoria finală au început să urce în clasament.

Intrată pe teritoriul Franței după primele două etape disputate în Belgia, cursa s-a animat în ultimii 45 de kilometri când belgianul Tim Wellens (Lotto Soudal), a atacat și a trecut în frunte în cele patru ascensiuni ale zilei, trei de categoria III-a și una de categoria a IV-a și a preluat la sfârșitul etapei tricoul alb cu buline roșii al celui mai bun cățărător.

Favoritul etapei, Alaphilippe (Deceuninc Quick Step), specialist în astfel de etape deluroase, a atacat în ultima ascensiune în spatele lui Wellens, l-a depășit pe acesta și a trecut linia de sosire la Epernay cu 26 de secunde avans față de plutonul cu principalii favoriți.

În clasamentul general Alaphilippe are un avans de 20 de secunde față olandezul Wout Van Aert și 25 de secunde față de un alt olandez Steven Kruiswijk, ambii de la Team Jumbo Visma.

Dintre favoriți, columbianul Egan Bernal (Ineos) este la 40 de secunde, galezul Geraint Thomas (Ineos) la 45 de secunde, francezul Thibaut Pinot (Groupama FDJ) la 52 de secunde, Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) la 1'01", Jakob Fuglasang (Astana Pro Team) la 1'06".

Slovacul Peter Sagan poartă tricoul verde al sprinterilor, Wellens cel cu buline roșii al cățărătorilor și Van Aert cel alb al tinerilor sub 25 de ani.

Marți are loc etapa a patra, Reims - Nancy, 213,5 km, cu un parcurs plat care anunță un sprint masiv la final.