Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turul Franței 2019: Etapa 4 - Elia Viviani câștigă la sprint la Nancy

viviani.jpg

Sosire în etapa a patra a Turului Franței la Nancy
Elia Viviani (tricou albastru) îl învinge pe linia de sosire la Nancy pe Alexander Kristoff (tricou alb)
Sursa imaginii: 
A.S.O. Pauline BALLET

Ciclistul italian Elia Viviani (Deceuninck Quick Step) a câștigat la sprint etapa a patra a Turului Franței, Reims - Nancy, 213,5 km. Coechipierul său, francezul Julien Alaphilippe, păstrează tricoul galben de lider al clasamentului general. 

O etapă lungă și plată s-a terminat așa cum era de așteptat cu un sprint masiv în care Viviani a beneficiat de tactica inteligentă a coechipierilor săi, printre care și Alaphilippe, care l-au pilotat până cu 300 de metri înaite de sosire, de unde sprinterul italian și-a depășit toți adversarii, pe locul doi clasându-se norvegianul Alexander Kristoff (UAE Team Emirates), locul trei revenindu-i australianului Caleb Ewan (Lotto Soudal). 

Este a doua victorie consecutivă de etapă pentru Deceuninck Quick Step, după cea de ieri a lui Alaphilippe, care continuă să conducă în clasamentul general cu 20 secunde avans față de olandezul Wout Van Aert și 25 de secunde față de alt olandez, Steven Kruijswijk, ambii de la Jumbo Visma.

Ceilalți favoriți sunt pe aceleași poziții, columbianul Egan Bernal (Ineos) pe locul 6 la 40 de secunde, galezul Geraint Thomas (Ineos)la 45 de secunde, francezul Thibaut Pinot (Groupama FDJ) pe 12 la 51 de secunde, italianul NIncenzo Nibali (Bahrain Merida) pe 21 la 1 minut și o secundă, britanicul Adam Yates (Mitchelton Scott) pe 22 la 1 minut și 6 secunde, danezul Jakob Fuglsang (Astana Pro Team) pe 25 la 1 minut și 6 secunde.

În clasamentul sprinterilor - tricoul verde - contină să conducă slovacul Peter Sagan (Bora Hansgrohe) cu 104 puncte, urmat de Viviani cu 81 de puncte și australianul Michael Matthews (Team Sunweb) 75 de puncte.

Belgianul Tim Wellens (Lotto Soudal) continuă să poarte tricoul alb cu buline roșii al cățărătorilor iar Van Aert poartă tricoul alb al celui mai bine clasat ciclist sub 25 de ani.

Miercuri are loc etapa a cincea, Saint Die des Vosges - Colmar, 175,5 kilometri, care include patru ascensiuni, două de categoria a II-a și două de categoria a III-a care ar putea produce schimbări în clasamentul general.