Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turul Franței 2019: Etapa 5 - Peter Sagan câștigă la sprint la Colmar

sagan.jpg

Peter Sagan
Peter Sagan și-a consolidat poziția de lider al clasamentului sprinterilor
Sursa imaginii: 
Kim Ludbrook - Keystone

Ciclistul slovac Peter Sagan (Bora Hansgrohe) a câștigat la sprint etapa a cincea a Turului Franței, Saint Die des Vosges - Colmar, 175 km. Francezul Julien Alphilippe (Deceuninck Quick Step) păstrează tricoul galben de lider al clasamentului general. 

Sagan a profitat de o etapă cu patru ascensiuni de categoria a II-a și a III-a și cu ajutorul echipei sale care a impus un ritm susținut a scăpat de sprinterii puri, astfel că la Colmar nu a avut nicio dificultate să se impună în fața plutonului care îi cuprindea pe favoriții la victoria finală și pe sprinterii de forță, cum este purtătorul tricoului verde. 

Fostul triplu campion mondial pe șosea i-a depășit pe linia de sosire pe olandezul Wout Van Aert (Jumbo Visma) și pe italianul Mateo Trentin (Michelton Scott).

În clasamentul general Alaphilippe are acum doar 14 secunde avans față de Van Aert, care a beneficiat de o bonificație de 6 secunde la sosire, și 25 de secunde față de olandezul Steven Kruijswijk (Jumbo Visma). 

Dintre favoriți, columbianul Egan Bernal (Ineos) este pe locul 6 la 40 de secunde, galezul Geraint Thomas (Ineos) pe 7 la 45 de secunde, francezul Thibaut Pinot (Groupama FDJ) pe 13 la 52 de secunde, italianul Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) pe 21 la 1 minut 1 secundă și britanicul Adam Yates (Michelton Scott) pe 23 la 1 minut 6 secunde.

Sagan s-a detașat în clasamentul sprinterilor cu 144 de puncte, pe locul 2 este australianul Michael Matthews (Sunweb) cu 97 de puncte și pe 3 italianul Elia Viviani (Deceuninck Quick Step) cu 92.

Tricoul alb cu buline roșii al cățărătorilor este purtat în continuare de belgianul Tim Wellens (Lotto Soudal), în timp ce Van Aert poartă tricoul alb al celui mai bine clasat ciclist sub 25 de ani. 

Joi are loc etapa a șasea, Mulhouse - La Planche de Belles Filles, 160,5 km, în munții Vosgi. Sosirea are loc la vârf, la altitudine de 1140 de metri, după o ascensiune de șapte kilometri cu gradient mediu 8.7% care va rearanja fără îndoială clasamentul general, instalând favoriții la victoria finală în frunte.

La Planche des Belles Filles
La Planche des Belles Filles - o ascensiune care va cere vaorile în Turul Franței
Sursa imaginii: