Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turul Franței 2019: Etapa 6 - italianul Giulio Ciccone în galben

ciccone.jpg

Giulio Ciccone
Italianul Giulio Ciccone este un tricou galben surpriză
Sursa imaginii: 
A.S.O. Pauline BALLET

Ciclistul belgian Dylan Teuns (Bahrain Merida) a câștigat etapa a șasea a Turului Franței, Mulhouse - La Planche de Belles Filles, 160,5 km. Tricoul galben de lider al clasamentului general a fost preluat de italianul Giulio Ciccone (Trek Segafredo).

Teuns și Ciccone au fost ultimii doi membri ai unui grup de 13 evadați care a fost în fruntea în acestei etape din munții Vosgi, cu numai puțin de șapte ascensiuni între care cea finală este considerată una dintre cele mai dificile din întreaga Mare Buclă.

În final belgianul a învins cu un avans de 11 secunde, iar tânărul italian (24 de ani) s-a clasat al doilea, iar bonificația de 6 secunde reprezintă exact diferența față de al doilea în clasamentul general, francezul Julien Alaphilippe, fostul purtător al tricoului galben, care a sosit cu favoriții la victoria finală la 1'46".

Preluarea tricoului galben de către Ciccone este o surpriză, dar el nu este un necunoscut, recent câștigând tricoul celui mai bun cățărător în Turul Italiei. În orice caz, el se anunță ca un potențial mare campion.

Principalii favoriți s-au plasat în partea superioară a clasamentului general: galezul Geraint Thomas (Ineos) pe locul 5 la 0'49", columbianul Egan Bernal (Ineos) pe 6 la 0'53", francezul Thibaut Pinot (Groupama FDJ) pe 7 la 0'58", olandezul Steven Kruijwijk (Jumbo Visma) pe 8 la 1'04", columbianul Rigoberto Uran (EF Education First) la 1'15".

Slovacul Peter Sagan (Bora Hansgrohe) poartă în continuare tricoul verde al sprinterilor, belgianul Tim Wellens (Lotto Soudal) poartă tricoul alb cu buline roșine al cățărătorilor, iar Ciccone este cel mai bine clasat tânăr sub 25 de ani.

Vineri are loc etapa a șaptea, cea mai lungă de anul acesta - 230 de kilometri, între Belfort și Chalon sur Saone, fără prea mari dificultăți, care anunță un sprint final masiv.