Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turul Franței 2019: Etapa 7 - Dylan Groenewegen câștigă la sprint

groenewegen.jpg

Dylan Groenewegen (în galben și negru)
Dylan Groenewegen (în galben și negru) îi depășește pe Caleb Ewen (stânga) și Peter Sagan (verde) pe linia de sosire
Sursa imaginii: 
Reuters

Ciclistul olandez Dylan Groenewegen (Jumbo Visma) a câștigat la sprint etapa a șaptea a Turului Franței, Belfort - Chalon-sur-Saone, 230 km. Tricoul galben de lider al clasamentului general este purtat în continuare de italianul Giulio Ciccone (Trek Segafredo).

Cea mai lungă etapă a Marii Bucle de anul acesta a fost marcată de o la fel de lungă a evadare a doi francezi, Yoann Ofredo (Wanty Gobert) - lanterna roșie a clasamentului general - și Stephane Rossetto (Cofidis), care s-au detașat din start și au fost prinși de pluton la 12 km de sosire - după 218 km de evadare. 

Ultimii 10 km au fost parcurși într-un tempo alert și echipele sprinterilor care s-au angajat într-un duel tactic pentru a garanta vedetelor lor cea mai bună poziție în ultimii 300 de metri.

Groenwegen - care este probabil cel mai rapid din pluton - l-a depășit cu doar câțiva centimetri pe linia de sosire pe australianul Caleb Ewan (Lotto Soudal), pe locul trei clasându-se slovacul Peter Sagan care și-a consolidat poziția de lider al clasamentului sprinterilor. 

În clasamentul general nicio schimbare: lider este Ciccone, urmat la 6 secunde de francezul Julien Alaphilippe (Deceuninck Quick Step) și la 32 de secunde de belgianul Dylan Teuns (Bahrain Merida). 

Principalii favoriți la victoria finală sunt poziționați astfel: galezul Geraint Thomas (Ineos) la 0'49" pe locul 5, columbianul Egan Bernal (Ineos) la 0'53" pe 6, francezul Thibaut Pinot (Groupama FDJ) la 0'58", olandezul Steven Kruijswijk (Jumbo Vismo) la 1'04".

Belgianul Tim Wellens (Lotto Soudal) este lider în clasamentul cățărătorilor, iar Ciccone este lider și în clasamentul tinerilor sub 25 de ani.

Sâmbătă are loc etapa a opta, Macon - Saint Etienne, 200 km, care include șapte ascensiuni de categoria a II-a și a III-a.