Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Patricia Țig a pierdut finala BRD Bucharest Open. Momente emoționante pentru româncă

pati.jpg

Patricia Ţig a fost învinsă de kazaha Elena Rybakina, cu 6-2, 6-0, în finala turneului BRD Open
Patricia Ţig a fost învinsă de kazaha Elena Rybakina, cu 6-2, 6-0, în finala turneului BRD Open
Image source: 
Facebook

Patricia Ţig nu a reușit să câștige turneul de tenis de la București. Jucătoarea română de tenis a fost învinsă ieri de kazaha Elena Rybakina, cu 6-2, 6-0, în finala turneului BRD Open, competiție dotată cu premii totale de 250.000 de dolari şi găzduită de Arenele BRD din Capitală.

Rybakina (20 ani, 106 WTA) a câştigat primul său titlu din carieră.

Venită din calificări, Țig a avut o prestaţie sub aşteptări, după parcursul formidabil reuşit la Bucureşti până în finală.

Pentru această finală, Patricia Ţig a primit un cec de 21.400 dolari şi 198 de puncte WTA.

Rybakina s-a ales cu 43.000 de dolari şi 280 de puncte WTA.

"Mulțumesc că ați venit din nou într-un număr atât de mare, să ne susțineți pe amândouă. Sperăm să se țină acest turneu și la anul pentru a vedea la București un tenis de calitate. Vreau să o felicit pe Elena, știu că nu multe jucătoare au lovituri de genul tău. Cred că vei fi o mare campioană. Mulțumesc tuturor celor care au făcut acest turneu posibil, familiei mele. Vreau să îi spun micuței Sofia că mami te iubește mult", moment în care Patricia Țig a început să plângă, pe podiumul de premiere.

Sportivă fără clasament mondial înainte de începerea turneului, Țig va urca de luni, 22 iulie, până pe 264 mondial, o urcare de 9.735 de locuri, cu cele 200 de puncte obţinute la BRD Bucharest Open.

Probabil cel mai bun meci făcut de Patricia Țig în turneul de la București a fost cel din faza semifinalelor, când a trecut de mult mai titrata jucătoare germană Laura Siegemund.