Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turul Franței 2019: Etapa 16 - Caleb Ewan - a doua victorie la sprint

caleb_ewan.jpg

Caleb Ewan câștigă etapa la Nimes
Caleb Ewan câștigă la sprint a doua etapă în acest Tur al Franței
Sursa imaginii: 
A.S.O. Pauline BALLET

Ciclistul australian Caleb Ewan (Lotto Soudal) a câștigat la sprint etapa a 16-a Turului Franței disputată pe 177 de km în jurul orașului Nimes. Tricoul galben de lider al clasamentului general este purtat în continuare de francezul Julien Alaphilippe (Deceuninck Quick Step)

Așa cum era de așteptat, după trei etape în Munții Pirinei, pe un parcurs plat, favoriții la victoria finală în Marea Buclă și-au luat o zi de relache și în aceste condiții etapa a fost decisă de sprintul final, încheiat cu victoria lui Ewan asupra celorlalți doi sprinteri puri de frunte ai plutonului: italianul Elia Viviani (Deceuninck Quick Step) și olandezul Dylan Groenwgen (Jumbo Visma).

Este a doua victorie de etapă a micuțului australian (1,65 m) de origine coreeană, dar liderul clasamentului sprinterilor, slovacul Peter Sagan (Bora Hansgrohe) a sosit al patrulea și continuă să dețină tricoul verde cu un avans considerabil față de urmăritorii săi.

În clasamentul general nicio schimbare: 

1. Julien Alaphilippe (Franța, Deceuninck Quick Step)

2. Geraint Thomas (Marea Britanie, Ineos) la 1'35"

3. Steven Kruiswijk (Olanda, Jumbo Visma) la 1'47"

4. Thibaut Pinot (Groupama FDJ) la 1'50"

5. Egan Bernal (Columbia, Ineos) la 2'02" 

6. Emanuel Buchmann (Germania, Bora Hansgrohe) la 2'14"

Belgianul Tim Wellens (Lotto Soudal) continuă să poarte tricoul alb cu buline roșii al cățărătorilor, în timp ce Bernal îl poartă pe cel alb al tinerilor sub 25 de ani.

Miercuri are loc etapa a 17-a Pont du Gard - Gap, 200 km, cu o singură ascensiune notabilă, de categoria a 3-a, col de la Sentinelle (981 m, 5,2 km cu gradient 5,4%) la 9 km înainte de sosire. 

Joi, vineri și sâmbătă au loc trei etape în Munții Alpi, în fiecare zi traseul depășind 2000 de metri înălțime.