Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Championship: Noua Zeelandă 16 Africa de Sud 16

barrett.jpg

Noua Zeelandă 16 Africa de Sud 16
Beauden Barrett (cu balonul în brațe) a fost cel mai bun jucător al All Blacks în meciul cu Springboks
Sursa imaginii: 
ANDREW CORNAGA/PHOTOSPORT

Noua Zeelandă și Africa de Sud au terminat la egalitate, 16 - 16, într-un meci contând pentru Rugby Championship, competiția celor mai bune echipe ale emisferei sudice. All Blacks au dominat, dar Springboks au egalat în ultimul minut de joc.  

Ciocnirea titanilor emisferei sudice s-a încheiat nedecis, deși All Blacks au dominat la toate capitolele, mai ales după pauză, când au și ratat câteva ocazii bune de a se desprinde pe tabela de scor. 

Antrenorul All Blacks a folosit acest meci pentru a experimenta o formulă în care să-i folosească în teren pe ambii mijlocași la deschidere - Richie Mounga și Beauden Barrett, acesta din urmă jucând e post de fundaș. 

Dar în timp ce Barrett a fost strălucitor, ca de obicei, Mounga a dezamăgit, mai ales în comparație cu adversarul său direct, Hande Pollard, între altele autor a 11 puncte din lovituri de picior. 

All Blacks conduceau cu 16 - 9 când în ultimul minut de joc mijlocașul la grămadă sud-african, Herschel Jantjies, a profitat de o greșeală a omologului său neo-zeelandez, Aaron Smith, și a marcat un eseu transformat de Pollard, care a adus egalarea cu ultima acțiune a meciului.

Jantjies, care a debutat săptămâna trecută în meciul cu Australia, este revelația acestui sezon, mai ales că Africa de Sud are în Faf de Klerk și Cobus Reinach (ambii evoluează în Anglia) doi dintre cei mai buni mijlocași la grămadă din lume. 

În celălalt meci al rundei a doua, Australia a învins Argentina cu 16 - 10 la Brisbane. După două runde în Rugby Championship conduce Africa de Sud cu 7 puncte, urmată de Noua Zeelandă, cu 6, Australia 4 și Argentina 2.

Runda a treia (ultima în acest an într-un format scurtat din cauza Cupei Mondiale care începe în septembrie în Japonia) are loc pe 10 august cu meciurile: Australia - Noua Zeelandă (12:45 ora României) și Argentina - Africa de Sud (22:40).

În prima rundă a Pacific Nations Cup s-au înregistrat rezultatele: Japonia 34 Fiji 21 și Tonga 17 Samoa 25, Statele Unite 47 Canada 19.