Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turul Franței 2019: Etapa 20 - Egan Bernal la un pas de victoria finală

bernal_thomas.jpg

Egan Bernal și Geraint Thomas
Egan Bernal e felicitat de coechipierul său Geraint Thomas la sosire în etapa a 20-a a Turului Franței
Sursa imaginii: 
Christian Hartmann/Reuters

Ciclistul italian Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) a câștigat etapa a 20-a a Turului Franței, Albertville - Val Thorens, 59,5 km. Columbianul Egan Bernal (Ineos) poartă tricoul galben și este la un pas de victorie duminică la Paris. 

Etapa a 20-a, a treia din Munții Alpi, a fost scurtată de organizatori din cauza pericolului intemperiilor și s-a redus practic la ascensiunea mamut - 33,4 km - spre stațiunea de schi Val Thorens, situată la 2360 de metri altitudine. 

Nibali a făcut parte dintr-o evadare timpurie și la jumătatea ascensiunii s-a desprins în solitar trecând primul linia înaintea cuplului spaniol de la Movistar, Alejandro Valverde și Mikel Landa. 

Sosit al patrulea alături de coechipierul său, galezul Geraint Thomas (câștigătorul ediției 2018 a Turului Franței), Bernal (22 de ani) și-a asigurat practic victoria finală pe Bulevardul Champs Elysees la Paris, duminică, ultima etapă fiind tradițional o procesiune în care avansul liderului nu este amenințat. 

Liderul de până vineri, francezul Julien Alaphilippe (Deceuninck Quick Step) a pierdut din nou peste două minute la Val Thorens și a căzut pe locul cinci în clasamentul general, care arată astfel:

1. Egan Bernal (Columbia, Ineos) 

2. Geraint Thomas (Marea Britanie, Ineos)  la 1'11"

3. Steven Kruijswijk (Olanda, Jumbo Visma) la 1'31"

4. Emanuel Buchmann (Germania, Bora Hansgrohe) la 1'56"

5. Julien Alaphilippe (Franța, Deceuninck Quick Step) la 3'45"

Bernal va câștiga la Paris nu doar tricoul galben, ci și cel alb de lider al clasamentului celui mai bun tânăr sub 25 de ani, iar slovacul Peter Sagan (Bora Hansgrohe) este câștigătorul virtual al clasamentului sprinterilor și francezul Romain Bardet (AG2R La Mondiale) este câștigătorul clasamentului cățărătorilor. 

Ultima etapă, a 21-a, se desfășoară pe parcursul Rambouillet - Paris, 128 km, și se încheie cu un circuit de opt tururi pe "cel mai  frumos bulevard din lume".

 
 
Pe aceeasi tema: