Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Noua Zeelandă învinsă în Australia, pierde locul 1 mondial

australia_noua_zeelanda.jpg

Australia 47 Noua Zeelandă 26
Australia a pus capăt, cel puțin temporar, dominației neo-zeelandeze
Sursa imaginii: 
Getty Images

Australia a învins Noua Zeelandă cu 47 - 26 în ultima rundă a Rugby Championship, titlul fiind câștigat de Africa de Sud care a învins Argentina cu 46 - 13. Ca urmare a acestui rezultat, All Blacks pierd prima poziție în clasamentul World Rugby după 10 ani. 

Meciul disputat la Perth în estul Australiei a fost de o spectaculozitate deosebită, Wallabies, marcând nu mai puțin de șase eseuri, față de patru ale oaspeților. 

Campionii mondiali au avut o singură pe perioadă în prima jumătate a meciului când au condus cu 12 - 10, dar au fost penalizați pentru indisciplină și au jucat toată partea a doua în 14, după eliminarea lu Scott Barrett pentru intrare periculoasă cu umărul. 

Scorul 26 - 47 reprezintă cea mai severă înfrângere din istoria Noii Zeelande, la egalitate cu 7 - 28 tot cu Australia pe 28 august 1999. Este cel mai mare număr de puncte primit într-un meci test de All Blacks și cel mai mare număr de eseuri - șase.

Africa de Sud a câștigat pentru prima oară Rugby Championship din 2012 de când se dispută această competiție. De remarcat că mijlocașul la deschidere Handre Pollard a marcat împotriva Argentinei în acest meci 31 de puncte - două eseuri, trei transformări și cinci penalități. 

Ediția de anul acesta a Rugby Championship a fost una scurtă, fără meciuri retur, dat fiind că luna viitoare în Japonia începe Cupa Mondială.

Ca și în 2011 și 2015, All Blacks pierd titlul, dar să nu uităm că în acei ani Noua Zeelandă avea să câștige ulterior Cupa Mondială.

Pe termen scurt însă, All Blacks pierd poziția 1 în clasamentul World Rugby, deținută fără întrerupere din 2009, în favoarea Țării Galilor, cel puțin până la meciul de duminică al galezilor cu Anglia pe Twickenham la Londra.

O victorie sau un egal al galezilor i-ar păstra pe primul loc, o victorie a Angliei ar readuce Noua Zeelandă pe primul loc.

Debut de sezon în România

Tot sâmbătă Japonia a câștigat Pacific Nations Championship, învingând în meciul decisiv Statele Unite cu 34 - 20, urcând cu această ocazie pe poziția a noua în clasamentul World Rugby, cea mai ridicată din istoria Florilor de Cireș. 

U Cluj 3 Timișoara Saracens 40
Timișoara Saracens (în galben) a învins la scor pe U Cluj
Sursa imaginii: 
Timișoara Saracens Facebook

În celelalte meciuri ale ultimei runde: Fiji 10 Samoa 3 și Tonga 33 Canada 23.   

În meci de pregătire pentru Cupa Mondială la Dublin Irlanda a învins Italia cu 29 - 10 (5 - 2 la eseuri).

Și în România a debutat sezonul 2019 - 2020 cu meciuri din prima rundă a Cupei României. În fiecare dintre cele două grupe s-a desfășurat câte un singur meci: U Cluj 3 Timișoara Saracens 40 în grupa A și respectiv Steaua 38 Gloria Buzău 17 în grupa B.

În grupa A Știința Baia Mare a învins prin neprezentare cu 5 - 0 pe Tomitanii Constanța, iar CSM București, care trebuia să joace în grupa B cu Dinamo, s-a retras din competiție din motive financiare.