Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Anglia oprește seria victoriilor Țării Gallor, All Blacks nr. 1

billy.jpg

Anglia 33 Țara Galilor 19
Billy Vunipola a marcat primul eseu al englezilor și a fost desemnat omul meciului
Sursa imaginii: 
PA

Anglia a învins Țara Galilor cu 33 - 19 în meci de pregătire pentru Cupa Mondială la rugby care începe luna viitoare în Japonia. Este prima înfrângere a galezilor după 14 victorii consecutive, care-i împiedică să urce pe poziția 1 în ierarhia mondială.

Soarta meciului jucat pe Twickenham la Londra nu afost niciun moment în dubiu: englezii, cu o echipă cuprinzând numeroși jucători tineri și mai mulți debutanți a dominat destul de autoritar echipa câștigătoare a Marelui Șlem în Turneul celor Șase Națiuni de anul acesta, care a linia aproape toți jucătorii care s-au remarcat cu acea ocazie.

Englezii au fost mai rapizi și au marcat trei eseuri până la pauză, toate de la mică distanță de linia de țintă, cu contribuția decisivă a înaintării, în care a excelat numărl 8, Billy Vunipola, declarat omul meciului.

Galezii au reușit un sungur eseu splendid pe o cursă individuală a mijlocașului la grămadă Gareth Davies. 

Diferența la pauză, 21 - 7, s-a păstrat până la sfârșitul meciului, deși galezii au mai marcat două eseuri, unul transformat, la fel ca englezii prin forța de penetrare a înaintașilor de la mică distanță, dar englezii au marcat și ei de trei ori din lovitură de pedeapsă, fundașul Elliott Daly pecetluind scorul printr-un frumos drop goal din mișcare.

Galezii ratează locul 1

Țara Galilor suferă astfel prima înfrângere din februarie 2018 și ratează posibilitatea de a prelua oficial poziția numărul 1 în clasamentul World Rugby, deținută de Noua Zeelandă fără întrerupere de 10 ani.

Anglia 33 Țara Galilor 19
Mijlocașul la deschidere George Ford a marcat 15 puncte
Sursa imaginii: 
Getty Images

All Blacks au pierdut sâmbătă în fața Australiei cu 26 - 47 și galezii au preluat temporar, neoficial, poziția de lider pe care o puteau menține numai dacă nu pierdeau meciul de duminică.

Ambii antrenori, Eddie Jones pentru Anglia și Warren Gatland pentru Țara Galilor, au insistat că nu trebuie acordată prea multă importanță acestui rezultat și că doar rezultatele de la Cupa Mondială care începe în Japonia pe 20 septembrie sunt relevante.

Cele două echipe se vor întâlni sâmbătă 17 august la Cardiff pe Principality Stadium și atunci probabil Jones va alinia cea mai bună echipă.

Jones va fi primul dintre cei 20 de antrenori ai echipelor participante la Cupa Mondială care va anunța luni lista celor 31 de jucători selecționați pentru turneul final.

În mod inevitabil, unii dintre cei care au contribuit substanțial duminică la stoparea seriei victorioase a galezilor nu se vor regăsi în această listă, dar Jones este încrezător că de această dată Anglia va cuceri Cupa Mondială pentru a doua oară după 2003.