Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Anglia învinge Irlanda la un un scor record, 57 - 15

itoje.jpg

Anglia 57 Irlanda 15
Maro Itoje va marca unul dintre cele opt eseuri ale englezilor
Image source: 
Getty Images

Anglia a învins Irlanda la rugby cu 57 - 15, scor record în meciurile dintre cele două echipe, cu patru săptămâni înaintea debutului Cupei Mondiale din Japonia. În celălalt meci test Scoția a învins Franța cu 17 - 14. 

Pe o căldură sufocantă pe stadionul Twickenham din Londra, englezii au desfășurat un joc complet, pe fondul prăbușirii complete a irlandezilor, care au fost de nerecunoscut. 

Înaintarea engleză a perturbat sever marginea irlandezilor, Maro Itoje a avut un meci extraordinar în linia a II-a, iar pe liniile dinapoi s-a remarcat centrul Manu Tuilagi, declarat omul meciului, autorul unuia dintre cele opt eseuri, care a creat panică în apărarea adversă la fiecare atac.

Anglia a marcat cele mai multe puncte și a învins la cea mai mare diferență în istoria de 134 de ani a meciurilor cu Irlanda. 

Acum englezii au o pauză de o săptămână, după care pe 6 septembrie vor juca la Newcastle cu Italia, ultimul meci înaintea Cupei Mondiale.

Irlanda va juca în următoarele două săptămâni două meciuri cu Țara Galilor dintre care primul la Cardiff, al doilea la Dublin.

În al doilea meci al zilei Scoția și-a luat revanșa asupra Franței, câștigând cu 17 - 14 pe Murrayfield la Edinburgh, după 3 - 32 la Nisa săptămâna trecută. 

Francezii au condus cu 14 - 3 până cu un minut înainte de pauză, marcând două eseuri pe greșelilor scoțienilor, dar după primul eseu scoțian, francezii au dispărut practic din joc și după 10 - 14 la pauză Scoția a mai marcat un eseu transformat obținând o victorie meritată.

Scoția joacă săptămâna viitoare cu Georgia la Tbilisi, după care peste o săptămână revanșa la Edinburgh. 

Franța întâlneşte Italia vineri 30 august la Paris.

În urma celor două jocuri de sâmbătă Anglia a trecut pe locul 3 în clasamentul World Rugby deasupra Irlandei și Africii de Sud, în timp ce Scoția a depășit Franța pe 7. 

În Cupa României a avut loc runda a III-a în care s-au desfășurat trei partide: Timișoara Saracens 75 Tomitanii Constanța 6, Dinamo 16 Steaua 28, U Cluj 17 Știința Baia Mare 43.