Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Irlanda învinge Țara Galilor, All Blacks din nou nr.1 în World Rugby

stockdale.jpg

Țara Gallor 17 Irlanda 22
Aripa Jacob Stockdale a marcat două eseuri pentru Irlanda
Image source: 
Billy Stickland/INPHO/Shutterstock

Irlanda a învins Țara Galilor cu 22 - 17 în meci de pregătire pentru Cupa Mondială la rugby care începe în Japonia pe 20 septembrie. Noua Zeelandă a revenit după numai o săptămână pe locul întâi în clasamentul World Rugby în locul galezilor.

Ce diferență poate face o săptămână! Irlandezii, învinși sâmbăta trecută de Anglia la Londra cu 57 - 15, au făcut un joc excelent pe Principality Stadium din Cardiff, unde s-au apărat exact și au marcat în prima parte două eseuri pe contra-atac prin aripa Jacob Stockdale, conducând la pauză cu 15 - 3.

În partea a doua irlandezii au continuat să domine în grămada ordonată unde după o serie de penalități dictate împotriva galezilor, arbitrul Romain Poite a dictat eseu de penalizare și Irlanda conducea cu 22 - 3, în acel moment trecând pe locul 1 în clasamentul World Rugby. 

Impulsionați de intrarea în joc a mijlocașului la deschidere de rezervă, Rhys Patchell, galezii au terminat jocul în forță reușind să marcheze două eseuri, insuficient însă pentru evitarea primei înfrângeri pe teren propriu după 11 victorii consecutive pe Principality Stadium, în ultimul meci disputat aici sub conducerea neo-zeelandezului Warren Gatland care părăsește conducerea tehnică a echipei după 12 ani.

Cele două echipe vor disputa săptămâna viitoare revanșa acestui meci, ultimul de pregătire, pe stadionul Aviva din Dublin.

Ca urmare a acestui rezultat, Noua Zeeandă, care nu a jucat, revine pe primul loc în clasamentul World Rugby, pe locul 2 urcă Irlanda, Anglia rămâne pe 3, iar Țara Galilor cade pe 4. 

La Tbilisi a avut loc un meci istoric în care Georgia a primit pentru prima oară în istorie vizita unei echipe din Tier 1 - elita mondială - Scoția - pe   Arena Boris Paichadze Dinamo, capacitate 54549 arhiplină cu această ocazie într-o țară cu o populație sub patru milioane. 

Diferența de valoare rămâne însă considerabilă și scorul de 44 - 10 pentru Scoția reflectă fidel această diferență, dovedind că Lelos nu sunt încă pregătiți pentru a juca în Turneul celor Șase Națiuni, ei dovedindu-se copleșiți de această ocazie, mai ales în primele 20 de minute când au încasat 20 de puncte fără replică.

În celelalte meciuri disputate la sfârșitul săptămânii Franța a învins Italia cu 47 - 19, iar Fiji a trecut de Tonga cu 29 - 19.