Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bianca Andreescu în finală la US Open. Adversara: Serena Williams

bianca_bun.jpg

Image source: 
Facebook / Bianca Andreescu

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu (locul 15 WTA) s-a calificat în finala US Open unde o va întâlni, sâmbătă, pe Serena Williams (locul 8 WTA). Bianca a învins-o în semifinală pe Belinda Bencic, cu scorul de 7-6(3), 7-5, după un meci extrem de disputat.

Sportiva de origine română s-a calificat în premieră într-o finală de Grand Slam, la 19 ani, și este prima reprezentantă a Canadei care se califică în finala feminină de simplu la US Open.

"Nu mă întrebaţi (n.red. - ce înseamnă pentru mine calificarea în finală), pentru că nu ştiu. Dacă cineva mi-ar fi spus în urmă cu un an că voi ajunge aici, în finală, anul acesta, i-aş fi spus că e nebun. Cred că totul a început pentru mine la Auckland (n.red. - acolo unde Bianca a jucat finală), iar Indian Wells-ul a fost momentul decisiv pentru ascensiunea mea. Este ireal! Este ireal ce mi se întâmplă! Nu ştiu ce să spun, e un vis devenit realitate. Finală cu Serena la US Open - nu ştiu ce să spun, este nebunie curată!", a spus Bianca, la finalul partidei cu Belinda Bencic, potrivit Mediafax.

"Sunt în stare de şoc acum! Nu am vrut să intru în setul trei, am jucat atât de multe meciuri de trei seturi (n.red. - Bianca Andreescu a ajuns în semifinale după victorii consecutive în set decisiv în optimi şi sferturi, cu Taylor Townsend şi Elise Mertens), încât nu mai voiam încă unul! Am tot ratat reverul în meciul de astăzi, aşa că acele reuşite din final m-au scos... bine că le-am reuşit măcar pe acelea!", a mai spus Andreescu, la microfonul Eurosport.

"Serena este o campioană şi pe teren, şi în afara lui. Am vorbit cu antrenorul meu înainte de turneu că ar fi un re-match frumos, pentru că nu am reuşit să terminăm acel meci (n.red - Bianca se referă la partida jucată în urmă cu câteva săptămâni, în finala Rogers Cup, atunci când, Serena a abandonat după doar 19 minute, din cauza unor spasme la spate). Este senzaţional că o vom face!", a încheiat Bianca Andreescu.

Jucătoarea care a început tenisul la Piteşti, la 7 ani, dar care reprezintă Canada, a obţinut a 12-a victorie consecutivă în circuit, învingând-o în semifinalele de la Flushing Meadows, scor 7-6(3), 7-5, pe Belinda Bencic.

Bianca Andreescu a gestionat mai bine punctele importante: Bencic a pus constant presiune la retur în primul set, însă a ratat toate cele şase mingi de break de care a beneficiat, capotând apoi în tiebreak, sub presiunea unui joc mai agresiv al Biancăi.

Bencic a condus apoi 5-2 în setul secund, dar Andreescu şi-a ajustat tactica şi a apelat la variaţie, deranjând ritmul adversarei când cu mingi înalte, când cu mingi tăiate, demonstrând o rezistenţă mentală de invidiat. În plus, când a fost mai mare nevoia, Andreescu s-a apărat excelent în câteva puncte cheie şi, cu atacuri de primă clasă, a prăbuşit cotele încrederii adversarei sale în vârstă de 22 de ani, încheind partida cu serie de cinci game-uri consecutive. Un retur-trasor i-a adus Biancăi Andreescu victoria, lacrimile în ochi şi o bucurie exteriorizată cu gesturi largi, după două ore şi 12 minute dramatice, relatează prosport.ro