Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Irlanda, pentru prima oară în fruntea clasamentului World Rugby

irlanda_tara_galilor.jpg

Irlanda 19 Țara Galilor 10
Irlanda intră în Cupa Mondială pe poziția numărul 1 în clasamentul World Rugby
Sursa imaginii: 
Getty Images

Irlanda a învins Țara Galilor cu 19 - 10 în meci de pregătire pentru Cupa Mondială de rugby (RWC 2019) și a trecut în premieră pe primul loc în clasamentul World Rugby. RWC 2019 începe pe 20 septembrie în Japonia. 

În ultima rundă de meciuri de pregătire irlandezii au confirmat victoria de săptămâna trecută de la Cardiff împotriva Țării Galilor și, deși au fost dominați în prima parte a meciului, fiind conduși la pauză cu 10 - 7, ei și-au sufocat practic adversarii în partea a doua, marcând două eseuri pe înaintare, între care unul prin linia a II-a James Ryan, declarat omul meciului. 

În urma acestui rezultat, Irlanda urcă pe primul loc în ierarhia mondială, în locul Noii Zeelande care cade pe locul 2, Anglia rămâne pe 3, iar Africa de Sud urcă pe 4, în locul Țării Galilor care cade pe 5. 

Noua Zeelandă a deținut primul loc fără întrerupere în frunta ierarhiei mondiale din noiembrie 2009 până acum două săptămâni când All Blacks au cedat poziția întâi galezilor, care însă au pierdut-o săptămâna trecută în favoarea Noii Zeelande după înfrângerea acasă, 17 - 22 în fața Irlandei. 

Interesant este că irlandezii au pierdut acum două săptămâni cu 15 - 57 în fața Angliei la Londra, cea mai mare diferență înregistrată vreodată în meciurile dintre cele două echipe. 

În celelalte meciuri ale ultimei runde de pregătire s-au înregistrat rezultatele: Japonia 7 Africa de Sud 41, Scoția 36 Georgia 9, Anglia 37 Italia 0, Noua Zeelandă 92 Tonga 7, Australia 34 Samoa 15. 

Duminică 8 septembrie este ultima zi în care cele 20 de echipe participante la turneul final, împărțite în patru grupe de câte cinci, își pot anunța lotul de 31 de jucători. 

Irlanda intră în acest turneu pe primul loc al ierarhiei mondiale, poziție desigur simbolică, dar care reflectă standardul extrem de ridicat la care a jucat în ultimii doi ani echipa antrenată de neo-zeelandezul Joe Schmidt.