Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bianca Andreescu campioană la US Open

bianca.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / US Open

La numai 19 ani și la prima participare pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a învins-o sâmbătă pe Serena Williams în finala US Open cu 6-3, 7-5 și realizează astfel marea surpriză a sezonului.

Bianca a avut 5-1 și minge de meci în al doilea set, dar Serena, susținută energic de publicul american, a revenit incredibil, egalând 5-5. Cu o stăpânire de sine demnă de o mare campioană, Bianca a rezistat însă și și-a adjudecat în final victoria. Începând de luni ea va urca pe locul 5WTA, înaintea Simonei Halep.

”E greu de descris în cuvinte. Am muncit din greu pentru asta, e un vis devenit realitate. Serena e o legendă a acestui sport... N-a fost deloc ușor, am încercat să nu mă concentrez pe adversară, dar nu reușeam. .. Sunt mulțumită de modul în care am gestionat până la urmă jocul. Mulțumesc din suflet echipei mele care a fost alături de mine la bine și la rău, a fost un an greu. Părinților mei nu pot să le mulțumesc suficient pentru tot ce au făcut pentru mine. Sper să continuăm tot așa”, a spus în interviul de la finalul meciului Bianca Andreescu.

Un cec de 3 850 000 de dolari a primit Bianca pentru acest titlu.

Serena a pierdut ultimele patru finale de Grand Slam disputate, limita de 24 de titluri fiindu-i parcă "interzisă". A învins-o Angelique Kerber la Wimbledon (2018), Naomi Osaka la US Open (2018), Simona Halep la Wimbledon (2019) și acum Bianca Andreescu.

Bianca a mai învins-o pe Serena, în urmă cu doar câteva săptămâni, la Toronto. Atunci, Williams a abandonat în primul set, la scorul de 3-1.

Bianca a câștigat în cariera sa toate cele șapte partide disputate împotriva jucătoarelor de Top 10.

La 17 martie 2019 Bianca Andreescu a câștigat titlul la Indian Wells Masters, fiind prima jucătoare posesoare a unui wild card care se impune la acest turneu.

Pe 11 august 2019 a devenit prima canadiancă ce a câștigat Canadian Open, la 50 de ani distanță de titlul obținut de Faye Urban (în 1969).

Pe 1 februarie 2016, la junioare, s-a situat pe locul al treilea în clasamentul combinat realizat de Federația Internațională de Tenis (ITF). Andreescu a câștigat titlurile de dublu ale turneelor Australian Open și Roland-Garros alături de Carson Branstine.