Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby Cupa Mondială: Japonia 30 Rusia 10 în meciul inaugural

Japonia 30 Rusia 10

Japonia a învins Rusia cu 30 - 10 în primul meci al Cupei Mondiale la rugby (RWC 2019) pe stadionul Olimpic din Tokio. Japonezii au obținut bonusul ofensiv, dar rușii au opus o rezistență remarcabilă și neașteptată.

Pe un stadion arhiplin în fața unei asistențe entuziaste care i-a inclus pe prințul moștenitor al tronului și pe premierul Japoniei în tricoul echipei naționale, echipa gazdă a dat dovadă de trac în debutul meciului, a comis numeroase greșeli și a permis rușilor să deschidă scorul prin aripa Kiril Golosnițchi, eseu transformat de mijlocașul la deschidere Yuri Kușnariov: 0 - 7.

Japonezii au redus rapid din diferență prin eseul marcat de aripa Kotaro Matsushima, 5 - 7, scor care a rezistat până cu un minut înainte de pauză când același Matsushima, decalat pe aripa dreaptă, a marcat al doilea eseu, mijlocașul la deshidere Yu Tamura a transformat, stabilind scorul la 12 - 7. 

După pauză echipa Florilor de Cireș a continuat dominarea și după ce Tamura a transformat o lovitură de pedeapsă, flankerul Pieter Labuschagne a smuls un balon din brațele unui adversar și a făcut o cursă de 40 de metri până în but marcând al treilea eseu: 20 - 7.  

A urmat o perioadă echilibrată, în care Tamura și Kușnariov au transformat câte o lovitură de pedeapsă, iar cu 10 minute înainte de final japonezii au obținut bonusul ofensiv: fundașul Vasilii Artemiov a degajat defectuos terenul și Matsushima a spart din nou pe partea dreaptă apărarea Urșilor, marcând al treilea său eseu și al patrulea eseu al echipei sale transformat de înlocuitorul lui Tamura, Rikiya Matsuda. Scor final: Japonia 30 Rusia 10. 

Matsushima, care este născut în Africa de Sud dintr-o mamă japoneză și un tată zimbabwean, a fost declarat omului meciului și se anunță una dintre vedetele RWC 2019. 

Din grupa A alături de Japonia și Rusia mai fac parte Irlanda, Scoția și Samoa. 

Sâmbătă au loc meciurile: Australia - Fiji (7:45 ora României) - grupa D, Franța - Argentina (10:15) - grupa C și marele derby Noua Zeelandă - Africa de Sud (12:45) - grupa B.