Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România-Norvegia, doar cu copii în tribunele Arenei Naționale

copii_stadion.jpg

Sursa imaginii: 
Twitter

Meciul de fotbal România-Norvegia, din 15 octombrie, se va juca fără spectatori. Există însă o veste bună: normele UEFA recomandă ca elevii sub 14 ani, însoțiți de un antrenor la fiecare 10 copii, să asiste la partida din 15 octombrie, din preliminariile Campionatului European 2020, meci care se va disputa fără spectatori, conform deciziei Comisiei de Disciplină a forului european dictată vineri.

"Pârghiile sunt destul de limitate pentru FRF, suntem legați de normele UEFA și de rapoartele Jandarmeriei. Putem preveni, lucrăm la acest capitol, am reușit să postăm mesaje pe stadioane, crainicul stadionului a făcut mereu apel la calm, însă din păcate rezultatele sunt foarte slabe", a explicat la RFI în această dimineață Gabriel Berceanu, directorul de comunicare al Federației Române de Fotbal.

"Există și o veste bună pentru cei mici: normele UEFA s-au modificat în ultimi ani și permit eleviilor sub 14 ani, însoțiți de un antrenor, să asiste la acest meci închis publicului. Din păcate, programarea este una nefericită, meciul e marți la ora 21.45, vom avea din nefericire copii din zona Bucureștiului", a concluzionat oficialul de la Casa Fotbalului. 

„În ciuda apelurilor repetate ale Federației Române de Fotbal, prin canalele de comunicare înaintea partidelor cu Spania și Malta, cât și pe durata acestora, prin crainicul partidei și mesajele dispuse public pe stadion, comportamentul suporterilor la meciurile din septembrie ale echipei naționale aduce o nouă sancțiune din partea UEFA”, se arată în comunicatul emis de FRF.

După şase runde din grupa F de calificare la Campionatul European din 2020, România ocupă locul 3, cu 10 puncte. Tricolorii au nevoie de victorie în următoarele trei partide, cu Insulele Feroe, Norvegia şi Suedia pentru a avea şanse reale la calificare.

 
Interviu cu Gabriel Berceanu, director de comunicare FRF