Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ciprian Paraschiv: "E mai bine în Conference League: mai multe meciuri și mai mulți bani"

paraschiv.jpg

Image source: 
Facebook / Ciprian Paraschiv

Ediția 2021/2022 va reprezenta debutul Conference League, a cărei câștigătoare va participa direct în grupele Europa League la fotbal în sezonul următor. Comitetul Executiv UEFA a aprobat detaliile și denumirea unei noi competiții continentale intercluburi, extinzând astfel la 3 numărul competițiilor din piramida cupelor europene.

"Cred că putem vorbi de un moment zero. E de rău că nu putem sta la masa bogaților, în grupele Champions League, dar este de bine că vom avea mai multe meciuri în noua competiție și e posibil să primim mai mulți bani", a declarat Ciprian Paraschiv, director de dezvoltare al Federației Române de Fotbal, la matinalul RFI. 

Ce se va întâmpla din 2021? Din cauza coeficientului de țară (locul 30 în acest moment) în afară de campioana României, celelalte echipe vor juca în Europa Conference League. Aici primele 5 campionate vor avea dreptul la o singură echipă, în timp ce ţările clasate pe locurile de la 6 la 54 în topul coeficienților vor fi reprezentate de două formaţii. Ne-ar trebui, în afara unui parcurs bun al CFR-ului acum, încă 2 ani cu rezultate bune din partea a minimum două echipe, ca să putem spera abia în 2023-2024 să revenim cu formații la startul Europa League.

"Preconizez o perioadă de 3-4 ani pînă vom ajunge din nou în Europa League. Suntem pe locul 30 în clasamentul coeficienților, avem mult de muncă", a recunoscut oficialul federal. 

Ne-ar trebui, în afara unui parcurs bun al CFR-ului acum, încă 2 ani cu rezultate bune din partea a minimum două echipe, astfel că, am putea spera abia în 2023-2024 să revenim cu formații la startul Europa League.

Interviu cu Ciprian Paraschiv, directorul de dezvoltare la Federația Română de Fotbal