Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Halep, în turul doi la Beijing. Prezență asigurată la Turneul Campioanelor

Simona Halep s-a calificat duminică în turul doi al turneului de categorie Premier Mandatory de la Beijing. Ocupanta locul 6 mondial a învins-o clar pe suedeza Rebecca Peterson (53 WTA). Halep și-a asigurat prezența la Turneul Campioanelor.

Prezența româncei la Beijing era pusă sub semnul întrebării. Halep a participat anterior la turneul de la Wuhan, unde a abandonat în optimile de finală, din cauza unei accidentări la spate.

Meciul cu Peterson a fost ușor pentru româncă. Simona nu şi-a pierdut niciodată serviciul, salvând 5 mingi de break și impunându-se în final cu un dublu 6-1.

Halep o învinsese pe Rebecca Peterson şi în primul lor duel, în 2013, în primul tur la Bastad (Suedia), cu 6-4, 6-0.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 41.625 dolari şi 65 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe învingătoarea dintre rusoaica Ekaterina Alexandrova (24 ani, 39 WTA) şi americanca Bernarda Pera (24 ani, 81 WTA).

Simona Halep s-a calificat oficial la Turneul Campioanelor

Simona Halep a obţinut pentru a şasea oară consecutiv calificarea la ”finala” sezonului, Turneul Campioanelor.

Deşi a avut cinci calificări anterioare la Turneul Campioanelor, Halep nu a participat decât la patru ediţii. Anul trecut, ea a fost nevoită să declare forfait din cauza unei accidentări la spate (hernie de disc).

Şi în acest an participarea ei la finala sezonului este în pericol. Ea a suferit o accidentare tot în zona lombară a spatelui şi tot la turneul de la Wuhan.

Halep s-a calificat de două ori de pe locul I al clasamentului Porsche Race to Singapore, în 2017 şi 2018.

Acum, cu 4.907 puncte, ea este a treia jucătoare care obţine "biletele" pentru Turneul Campioanelor, după australianca Ashleigh Barty, locul I WTA, cu 5.836 de puncte, şi după Karolina Pliakova din Cehia, cu 5.315. În acest moment, "baremul" de calificare este de 4.775 de pouncte, pe care probabil îl va îndeplini în curând jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu (4.737 de puncte), câştigătoarea US Open.

Cel mai bun rezultat al Simonei Halep la finala sezonului a fost în 2014, la prima participare, când a jucat finala, pierdută în faţa americancei Serena Williams, scor 6-3, 6-0.

Turneul Campioanelor se mută din acest an de la Singapore la Shenzhen. Schimbarea nu presupune numai locul, ci şi dublarea premiilor totale, de la 7 la 14 milioane de dolari.

Câştigătoarea Turneului Campioanelor va încasa cel mai mare premiu din istoria tenisului, 4,75 de milioane de dolari, mai mult decât campioana de la US Open, care deţine recordul până atunci, cu 3,85 de milioane de dolari. Condiţia pentru a primi cele aproape cinci milioane de dolari este ca jucătoarea campioană să câştige toate meciurile din faza grupelor.