Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Polo-ul românesc, în colaps! Echipa națională nu s-a înscris la Liga Mondială

Pentru prima dată din 2005 încoace, Federația Română de Polo nu a înscris echipa reprezentativă de seniori în preliminariile Ligii Mondiale. Ministerul Tineretului și Sportului nu a aprobat finanțarea pentru acest turneu Federației Române de Polo pentru că aceasta, susțin cei din minister, nu are încă un Birou Federal statutar...

"Vina nu ne aparține. Chiar și anul trecut ne-am înscris la această competiție, care este o întrecere de prestigiu, din buzunarele proprii, câteva zeci de mii de euro. Am aplicat la MTS dar nu ni s-a dat niciun răspuns. Anul acesta am decis să nu mai apelăm la nimeni și să stăm acasă", a declarat la matinalul RFI, Călin Găvruș, președintele Federației Române de Polo. 

Federația acuză Ministerul Tineretului și Sportului pentru că nu i-a fost acordată finanțare pentru înscriere la respectiva competiție. Pe de altă parte, de mai bine de jumătate de an, FR Polo nu are un Birou Federal statutar, mai mulți membri retrăgându-se. 

"Suntem pe locul 22 la primit bani în rândul federaților, ceea ce este de neînțeles. Nu înteleg de ce suntem subfinanțați. Suntem totuși un sport care are șanse de calificare la Olimpiada de la Tokyo. Noroc cu cei de COSR care ne-au ajutat cu diverse sume de bani pentru a ne continua activitatea", a încheiat Găvruș.

 
Interviu cu Călin Găvruș, președintele Federației Române de Polo