Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Horia Ungur - liderul suporterilor echipei naționale - a decedat

horia_ungur.jpg

Horia Ungur
Horia Ungur a fost organizatorul Club 16 - care grupează suporterii Stejarilor
Image source: 
Nelu STOEAN - Club 16 Facebook

Liderul grupului suporterilor echipei naționale de rugby a României, Horia Ungur, a decedat la vârsta de 42 de ani. El a era cunoscut și respectat în lumea rygby-ului românesc, ca și în afara lui.

Horia Ungur a suferit în urmă cu câteva zile un accident vascular cerebral și a decedat în dimineața zilei de joi 3 octombrie. 

El era organizatorul Club 16, care grupează suporterii Stejarilor și în această calitate era nelipsit de la meciurile echipei naționale, fie acasă, fie în deplasare, dar și inițiatorul unor întâlniri între suporteri, jucători și antrenori. 

"Se spune că oamenii cu suflet mare se duc repede, probabil pentru că golul pe care îl lasă în urmă este uneori imposibil de îndurat. Ne va fi greu pentru că astăzi Horia Ungur a plecat dintre noi. A fost fondator al Club16, mentor, cel mai pasionat suporter, un suflet imens mereu loial rugbyului românesc, credincios, soț și tată iubitor și un profesionist desăvârșit. Va ramâne în memoria noastră dăruirea sa exemplară, energia și pasiunea cu care s-a dăruit. Am învățat toți de la el în acești ani și știm că de acolo de sus, va fi alături de noi. Dumnezeu să-l odihnească. Drum bun prieten drag și îți mulțumim pentru tot." se scrie pe pagina de Facebook a Club 16. 

"Mereu ne părăsesc prea devreme cei mai buni dintre noi. S-a dus prietenul Horia Ungur, cofondatorul Club16, în plină Cupă Mondială de rugby, sport pe care îl iubea atât. L-au ucis generozitatea cu care se implica într-o mulțime de proiecte și munca până la epuizare. Politolog format la Cluj, stâlp al comunității greco-catolice, și-a făcut toată cariera la Allianz România, unde tocmai intrase în board. Nu voi uita niciodată drumurile din primăvară, la Madrid și de la Botoșani spre București." pe pagina sa de Facebook Robert Adam, un membru al Club 16.


Horia Ungur și Andrei Zamfirescu
Horia Ungur împreună cu prietenul și colaboratorul său apropiat în Club 16, Andrei Zamfirescu
Image source: 
Daniel NECHITA"Oamenii ca el au clădit România de azi, darnici până la abandon cu timpul lor. Lider înnăscut, profesionist de talie internațională, cetățean implicat. Era mai tânăr decât mine, cu un an. Condoleanțe familiei și celor apropiați. Drum lin în lumină, Horia!", adaugă Robert Adam. 

Horia Ungur a răspuns întodeauna solicitărilor RFI România, oferind opinii competente despre situația actuală a rugby-lui românesc p care o privea cu îngrijorare. 

Competent și charismatic, mare patriot dar nu naționalist, ferm în opinii dar plin de curtoazie și tact, Horia Ungur a lăsat un mare gol în urma sa.