Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


14.000 de copii vor fi prezenți la meciul România - Norvegia


Iată principalele știri din sport ale dimineții de 7 octombrie: 

yes Peste 14.000 de copii şi însoţitori s-au înscris până acum pentru a asista la meciul România vs Norvegia, programat marţi, 15 octombrie, la ora 21.45, pe Arena Naţională. Partida se va disputa fără spectatori, ca urmare a sancţiunilor UEFA, însă la meci este permis accesul gratuit al copiilor sub 14 ani, organizaţi în grupuri, de la unităţi de învăţământ preşcolar şi şcolar, şcoli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoţitor la fiecare grup de 10 copii.

yes Romario Benzar, legitimat la formația italiană Lecce, s-a accidentat și nu va mai face parte din lotul lui Cosmin Contra pentru dubla cu Feroe și Norvegia. Vestea bună a venit de la Claudiu Keșeru care a punctat o dată în derby-ul Bulgariei, Ludogoreț-Levski. De asemenea,Nicolae Stanciu a jucat 83 de minute pe teren pentru Slavia Praga, formație care s-a impus cu 2-0 în deplasarea de la Jablonec. Stanciu a pasat decisiv la unul dintre goluri.

yes Echipa feminină a încheiat concursul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo pe poziția a 22-a, cel mai slab loc ocupat în toată istoria participărilor. Calificările Campionatelor Mondiale de la Stuttgart s-au încheiat sâmbătă seara, iar după ce s-a tras linie, echipa "tricoloră" s-a clasat pe poziția a 22-a din 24 de participante.

Româncele Carmen Ghiciuc, Denisa Golgotă, Ioana Crișan și Maria Holbură au concurat vineri, însă pentru trei dintre ele a fost o competiție de coșmar. Este cel mai slab loc ocupat de echipa feminină a României din istoria participărilor acesteia la CM.

Pentru că nu s-a putut califica din concursul pe echipe, România a avut dreptul la un loc de calificare individual, astfel că acesta a fost obținut de Maria Holbură, după un concurs fără ratare. România a ratat participarea la Jocurile Olimpice din 2016, după o participare neîntreruptă între 1976 - 2012, iar la ultima ediţie a CM a ratat finala, clasându-se pe locul 13.

yes Viitorul Ovidiu a învins aseară, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-0), echipa CFR Cluj, în etapa a 12-a a Ligii I. Cele două echipe au acelaşi număr de puncte în clasament, 24, fiind departajate doar de golaveraj: CFR Cluj - locul 1, golaveraj 18, FC Viitorul – locul 2, golaveraj 14.

yes CSM Bucureşti a învins echipa daneză Team Esbjerg, cu scorul de 24-22 (13-8), duminică, în deplasare, în primul său meci din Grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin. Vicecampioana României a câştigat fără emoţii în Danemarca, după ce campioana SCM Râmnicu Vâlcea se impusese vineri, acasă, 34-27 (20-18) cu echipa germană SG BBM Bietigheim, în Grupa C.

yes Atleta Alina Rotaru s-a clasat, duminică, pe locul 6, în finala probei de săritură în lungime, la Campionatele Mondiale de la Doha. Delegaţia României a încheiat participarea la CM fără medali.

yes Ieri la Cupa Mondială de Rugby, Noua Zeelandă a învins Namibia cu 71-9, iar Franța a trecut de Tonga 23-21.