Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Corina Ungureanu: "Rezultatul era previzibil, chiar dacă visam că vom merge la Olimpiada de la Tokyo"

corina_ungureanu.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Corina Ungureanu

Corina Ungureanu, membră a echipei de gimnastică artistică a României care a câștigat de două ori titlul mondial și a fost campioană europeană la sol în 1998, a explicat la matinalul RFI situația în care se găsește cea mai medaliată disciplină olimpică după ratarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Pentru a doua ediție consecutivă, echipa feminină de gimnastică ratează calificarea la Jocurile Olimpice de vară. România a avut o evoluție mult prea modestă în calificările la Campionatul Mondial de la Stuttgart, terminând pe locul 22 din 24.

"Sunt multe cauze. Aș insista asupra nivelul scăzut tehnic al gimnastelor, lipsa unei strategii a ministerului și plecarea antrenorilor din țară. Nu putem face performanță în acest ritm, iar rezultatul era previzibil, chiar dacă sperăm să intrăm în primele 12 națiuni ale lumii", a explicat Corina Ungureanu la postul nostru de radio.

România a avut o evoluție mult prea modestă în calificările la Campionatul Mondial de la Stuttgart: "Fetele de azi nu au mentalitatea noastră. Au echipamente, stau la hoteluri, beneficiază de multe dintre lucrurile care nouă ne lipseau. La noi, dacă îți zicea doctorul că lipsești o săptămînă de la antrenamente, după o zi sau două erai deja la treabă. Aveam mentaliate de învingător. M-am uitat și eu la recentele Campionate Mondiale, dar nivelul e sub ce făceam noi acum 20 de ani", a spus Corina Ungureanu.

După ce s-a tras linie, echipa „tricoloră” s-a clasat pe poziția a 22-a din 24 de participante. Tricolorele” au fost doar peste Egipt și Cehia și au mai fost depășite de Australia, Brazilia, Ucraina, Coreea de Sud, Elveția, Ungaria, Argentina, Coreea de Nord și Mexic.
 

 
Interviu cu Corina Ungureanu in matinalul RFI - 7 octombrie 2019