Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Marian Drăgulescu s-a calificat la Jocurile Olimpice, pentru a cincea oară

ragulescu.jpg

Image source: 
facebook/Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Marian Drăgulescu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Sportivul în vârstă de 38 de ani este cel mai medaliat gimnast român din istorie, cu 31 de trofee obținute la competițiile internaționale majore, potrivit Mediafax. Echipa României a ajuns la 50 de sportivi calificați la olimpiada de anul viitor.

Triplu medaliat la Jocurile Olimpice, Marian Drăgulescu are nu mai puţin de opt medalii de aur la Campionatele Mondiale şi zece titluri europene. Această calificare îi va aduce lui Marian Drăgulescu a cincea prezență la Jocurile Olimpice, după cele de la Sydney, Atena, Beijing şi Rio. Ediţia de la Atena, din 2004, i-a adus cele trei medalii olimpice pe care le deţine: două de bronz, la sărituri şi cu echipa, şi una de argint, la sol.Echipa României a ajuns la 50 de sportivi calificați la olimpiada de anul viitor.

 

"Marian a reușit două sărituri foarte bune, 14.616 şi 14.633, iar cu media 14.624, e pe 6 în finală. Eliminându-se sportivii calificați cu echipa, el se află acum pe loc eligibil pentru Jocurile Olimpice, unul din cele trei puse în joc. Bravooo, Marian!", este o parte din postarea celor de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.