Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fotbaliștii de la Steaua Roșie Belgrad, întorși din drum la granița cu Kosovo

Iată cele mai importante știri ale zilei de 10 octombrie:

yes Echipa de fotbal Steaua Roşie Belgrad a fost împiedicată să intre în Kosovo unde urma să dispute un meci din Cupa Serbiei cu o formaţie locală. Serbia nu recunoaşte independenţa regiunii Kosovo, proclamată în 2008. Steaua Roşie urma să întâlnească în nordul Kosovo echipa Trepca, formată din sârbi, dar autocarul campioanei Serbiei a fost întâmpinat de un amplu dispozitiv poliţienesc la punctul de frontieră. Autocarul Stelei Roșii a fost blocat la graniță, în vama din Jarinje.

yes Echipa masculină de gimnastică a Rusiei a cucerit, miercuri, titlul mondial la Campionatul Mondial de la Stuttgart. Pe podium au mai urcat China şi Japonia. Rusia a avut un total de 261.726 puncte, cu care a cucerit medalia de aur, fiind urmată de podium de China (260.729) şi de Japonia (258.159). Echipa României a ratat finala de opt, după ce a încheiat calificările pe locul 24 din 25 de participante. Şi echipa feminină a României a ratat finala (locul 22 din 24), ambele reprezentante tricolore ratând, implicit, şi calificarea la JO de la Tokyo.

yes U-Banca Transilvania Cluj s-a calificat în grupele competiţiei FIBA Europe Cup la baschet masculin, miercuri, după ce a învins categoric formaţia kosovară KB Rahoveci, cu scorul de 91-47 (22-18, 29-8, 21-5, 19-16), în BT Arena din Cluj-Napoca, în manşa a doua a turului preliminar. U-BT Cluj câştigase şi prima manşă, cu 98-73.

yes Reprezentativa Ţării Galilor a învins, miercuri, la Oita, cu scorul de 29-17, selecţionata statului Fiji, într-un meci din grupa D a Cupei Mondiale de rugby din Japonia. Galezii s-au calificat în sferturile de finală ale competiţiei. Tot ieri, Scoția-Rusia 61-0 și Argentina-SUA 47-17. Azi e zi de pauză la Cupa Mondială.

yes Jucătorii din naţionala Angliei avertizează că ar putea părăsi terenul cu toţii în cazul unor manifestări rasiste care să-I vizeze din tribune la următoarele două meciuri din preliminariile Euro-2020. Selecţionerul Gareth Southgate a declarat că Anglia va respecta protocolul în trei paşi al UEFA în cazul unor astfel de incidente.Reprezentativa Angliei va întâlni Cehia, vineri, în deplasare, şi Bulgaria, la 14 octombrie, tot în deplasare, în grupa A de calificare la Campionatul European. 

yes Azi, România-Ucraina, la Ploiești. Reprezentativa Under 21 a României, antrenată de Mirel Rădoi, țintește o nouă calificare la turneul final după cea din acest an. După eșecul la limită din Danemarca, 1-2, din debutul preliminariilor EURO 2021, tinerii tricolori vor să își ia revanșa în cele două partide pe care le au programate în această lună. Prima dintre ele este în această seară la ora 20:30 , pe stadionul  “Ilie Oană” (Ploiești), contra Ucrainei.