Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby Cupa Mondială: 60 milioane japonezi au văzut meciul cu Scoția

fani_japonezi.jpg

Suporteri japonezi în timpul meciului Japonia - Scoția
Peste 60 de milioane de japonezi au privit meciul de rugby dintre echipa Japoniei și Scoția de la Cupa Mondială
Image source: 
Getty Images

Peste 60 de milioane de japonezi au urmărit la televiziune meciul de rugby dintre Japonia și Scoția de la Cupa Mondială (RWC 2019). Japonia a învins cu 28 - 21 și s-a calificat pentru prima oară în sferturile de finală la RWC. 

Măsurătorile de mediametrie au arătat că audiența NTV care difuza în direct meciul de pe stadionul internațional Yokohama a fost de 39,2%, dar la ora 21:41 când meciul se apropia de final, procentul de audiență s-a ridicat la 53,7% ceea ce înseamnă peste 60 de milioane de persoane peste 16 ani, populația totală a Japoniei fiind de 127 de milioane.

Acesta reprezintă un nou record mondial de audiență TV la un meci de rugby într-o singură țară, precedentul fiind de 30 de milioane la meciurile Japoniei din grupa A cu Irlanda și Samoa, iar la meciul inaugural Cupei Mondiale disputat de Florile de Cireș împotriva Rusiei audiența TV a fost de 20 de milioane. 

Japonia deținea recordul mondial de la Cupa Mondială din Anglia din 2015 când 25 de milioane au privit meciul de atunci cu Samoa. 

Meciul a avut loc după taifunul Hagibis, cel mai puternic care a lovit Japonia în ultimii 60 de ani, provocând moartea a aproape 70 de persoane și cauzând pagube materiale majore

 "În multe privințe, victoria Japoniei asupra Scoției a fost pentru o națiune, nu doar pentru rugby.", a declarat președintele World Rugby - federația mondială, Bill Beaumont

"A oglindit minunata căldură umană și spiritul de familie care a caracterizat această Cupă Mondială de Rugby. Japonezii sunt inima turneului și au primit echipele și fanii cu brațele deschise.", a adăugat el.

Urmează Africa de Sud

Japonia s-a clasat pe primul loc în grupa A cu 19 puncte din 20 posibile și patru victorii din patru meciuri jucate și va întâlni Africa de Sud, duminică 20 octombrie la 13:15 (ora României) în sferturi de finală.

Echipa de rugby a Japoniei
Căpitanul Michael Leitch îi va conduce din nou pe japonezi în meciul împotriva Africii de Sud
Image source: 
Getty Images

Sud-africanii sunt favoriți, ei sunt pe locul 5 în clasamentul World Rugby, față de 7 pentru Japonia (cea mai înaltă poziție din istoria Florilor de Cireș), iar pe 5 septembrie anul acesta Springboks i-au învins pe japonezi cu 41 - 7 în meci de pregătire pentru RWC.

Florile de Cireș au însă o victorie de prestigiu în celălalt meci disputat cu Springboks, 34 - 32 la Cupa Mondială din Anglia, meci numit "Miracolul de la Brighton". 

Acum, echipa Japoniei, condusă de antrenorul neo-zeelandez Jamie Joseph, este mult mai puternică, cu un joc în viteză, o mânuire impecabilă a balonului, o dăruire exemplară în apărare și o coeziune fără egal.

În teren, japonezii sunt conduși de un alt neo-zeelandez, flankerul Michael Leitch, cu statut de erou național, stabilit în Japonia de 15 ani și care are are al doilea grad de recunoaștere publică după prim ministrul Shinzo Abe. 

Duminică Florile de Cireș vor fi încurajați nu doar de zecile de mii de spectatori de pe stadionul de la Tokio, dar și de multe zeci de milioane de telespectatori dintr-o națiune cucerită de jocul de rugby.