Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby Cupa Mondială: Anglia în semifinală, după 40 - 16 cu Australia

jonny_may.jpg

Anglia 40 Australia 16
Jonny May a marcat două eseuri pentru Anglia în meciul cu Australia
Image source: 
https://www.rugbyworldcup.com

Anglia este prima echipă calificată în semifinalele Cupei Mondiale la rugby, după victoria din sferturile de finală, 40 - 16 cu Australia. În cel de-al doilea sfert de finală Noua Zeelandă întâlnește Irlanda.

Așteptatul duel între cei doi antrenori australieni și prieteni, Eddie Jones pentru Anglia și Michael Cheika pentru Australia - Wallabies, s-a încheiat cu victoria netă a primului.

Wallabies au încercat să atace din toate pozițiile valorificând avantajul aprioric al liniilor dinapoi mai inventive, dar englezii s-au apărat cu exactitate și au speculat greșelile australienilor care adesea s-au hazardat și au au plătit prețul cu două eseuri încasate pe intercepții. 

După un debut de 15 minute de dominare totală australiană, recompensat doar prin trei puncte din lovitură de pedeapsă transformată de mijlocașul la deschidere Christian Lealifano, englezii au marcat primul eseu prin aripa Jonny May după un atac care a purtat balonul de-a latul terenului de pe stânga pe dreapta. 

Mijlocașul la deschidere, căpitanul Owen Farrell a transformat și curând după aceea o intercepție a centrului Henry Slade a dus la un contra-atac iar acesta simțind că va fi placat a șutat de urmărie pentru May, unul dintre cei mai rapizi jucători din lume, care a prins balonul din zbor și a marcat al doilea eseu în colț.

Farrell - 20 de puncte

Farrell a transformat eseul și a adăugat o penalitate, în timp ce Wallabies nu au reușit să puncteze decât prin două penalități ale lui Lealifano. Scor la pauză Anglia 17 Australia 9.

Anglia 40 Australia 16
Marika Koroibete a marcat singurul eseu al australienilor împotriva Angliei

În partea a doua Wallabies au intrat deciși pe teren și au redus scorul prin aripa Marika Koroibete, cei mai periculos atacant australian, transformat de Lealifano, la 17 - 16.

Avea să fie însă maximum ce au putut realiza australienii, deoarece englezii au mai marcat două eseuri prin pilierul Kyle Sinckler, venit din unghi pe o pasă superbă a lui Farrell și în final al patrulea eseu prin cealaltă aripă, Anthony Watson.

Farrell a transformat ambele eseuri și a mai adăugat alte trei penalități, pentru un total de 20 de puncte din lovituri de picior. Scor final Anglia 40 Australia 16

A doilea meci din sferturile de finală desfășurat sâmbătă este Noua Zeelandă - Irlanda, scorul final fiind de 46 - 14 în favoarea All Blacks.

Noua Zeelandă va întâlni Anglia în semifinală sâmbătă 26 octombrie.

Aaron Smith
Aaron Smith a marcat primele două eseuri ale All Blacks în meciul cu Irlanda

Duminică au loc ultimele două sferturi de finală: Țara Galilor - Franța (10:15 ora României) și Japonia - Africa de Sud (13:15).