Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby Cupa Mondială: Anglia în finală, 19 - 7 cu Noua Zeelandă

manu.jpg

Manu Tuilagi
Manu Tuilagi marchează eseul englezilor împotriva Noii Zeelande
Image source: 
https://www.rugbyworldcup.com

Anglia a învins Noua Zeelandă cu 19 - 7 în semifinala Cupei Mondiale la rugby pe stadionul din Yokohama. Englezii vor juca în finală cu învingătoarea celeilalte semifinale, Țara Galilor - Africa de Sud, care se joacă duminică.

Anglia a lansat un blitz ofensiv chiar din debutul meciului și au marcat un eseu chiar în minutul 2 prin centrul Manu Tuilagi la capătul unei acțiuni la care au contribuit aproape toți cei 15 jucători englezi. 

Căpitanul echipei, centrul Owen Farrell, a transformat și Anglia a luat un avans din start: 7 - 0. 

Prima parte a meciului a continuat în aceeași notă, o dominare constantă a Angliei care a limitat serios opțiunile All Blacks care au fost forțați să facă greșeli la margine, în grămadă și de mânuire a balonului. 

Cu toate acestea Anglia nu a mai marcat decât o singură dată până la pauză prin mijlocașul la deschidere George Ford, care a transformat o penalitate în ultimul minut al primei părți a partidei: Anglia 10 Noua Zeelandă 0.

Anglia a început partea a doua în aceeași notă și a marcat un eseu prin mijlocașul la grămadă Ben Youngs, anulat însă de arbitrul Nigel Owens pentru un înainte la un maul.

Englezii au concretizat însă dominarea prin penalitatea transformată de Ford în minutul 50: 13 - 0.

Jones îl învinge pe Hansen

Dar All Blacks nu sunt niciodată învinși până în minutul 80 și au marcat un eseu prin flankerul Ardie Savea care a profitat de o repunere greșită la margine a englezilor la cinci metri de propria linie de țintă. Mijlocașul la deschidere Richie Mounga a transformat și scorul s-a redus la 13 - 7.

Owen Farrel și Kieran Read
Căpitanul All Blacks, Kieran Read, îl felicită pe omologul său englez, Owen Farrell, la sfârșitul meciului
Image source: 
Getty Images

Englezii au continuat însă presiunea, greșelile au continuat din partea All Blacks și Ford a majorat din nou diferența din două penalități: 19 - 7.

Noua Zeelandă a încercat să atace în stilul caracteristic dar apărarea rapidă a englezilor a sufocat pur și simplu orice tentativă de revenire a All Blacks. Scor final Anglia 19 Noua Zeelandă 7.

Anglia se califică pentru prima oară în finala Cupei Mondiale din 2007, iar aceasta este prima înfrângere tot de atunci într-o Cupă Mondială a dubllilor campioni ai ultimelor două ediții. 

La sfârșitul meciului antrenorul Angliei, australianul Eddie Jones, a declarat că a fost mulțumit de disciplina tactică a jucătorilor săi, atât în atac cât și în apărare, adăugând că imediat atenția lotului său se îndreaptă către pregătirea finalei de sâmbăta viitoare.

Antrenorul All Blacks, Steve Hansen, care se retrage din funcție la sfârșitul acestui turneu, a felicitat echipa Angliei, spunând că victoria este abolsut meritată.

 
Pe aceeasi tema: