Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby Cupa Mondială: Anglia - Africa de Sud în finală

africadesud_taragalilor.jpg

Image source: 
https://www.rugbyworldcup.com

Africa de Sud a învins Țara Galior cu 19 - 16 în semifinala Cupei Mondiale la rugby şi va juca cu Anglia în finală. Noua Zeelandă şi Țara Galilor vor disputa finala pentru locurile 3 - 4.

Cea de-a doua semifinală a început sub semnul unei ușoare dominări sud-africane, concretizată pe tabela de marcaj la pauză -  9 - 6, cei doi mijlocași la deschidere, Handre Pollard (3) pentru Africa de Sud și Dan Biggar (2) pentru Țara Galilor transformând lovituri de pedeapsă. 

S-a șutat foarte mult și jocul a fost departe de spectaculozitatea primei semifinale de sâmbătă dintre Anglia și Noua Zeelandă, câştigata de englezi cu 19 - 7. 

Biggar e egalat scorul la 9 -9 din penalitate după pauză şi se părea cą galezii au preluat inițiativa.

La scurt timp însă Springboks au marcat primul eseu al meciului orin centrul Damian de Allende după un maul rulant, această redutabilă armă a pachetului de înaintaşi sud-african.

Pollard a transformat şi Springboks s-au desprins la 16 - 9.

A durat însă doar opt minute până galezii au restabilit egalitatea prin eseul marcat de aripa stângă, Josh Adams, transformat de fundaşul Leigh Halfpenny: 16 - 16.

În minutul 76 Pollard a readus avantajul echipei sale din penalitate: 19 - 16, scor păstrat de Springboks până la final.

Anglia și Africa de Sud se vor întâlni în finala Cupei Mondiale 2019 sâmbătă 2 noiembrie de la 11:00 (ora României) în timp ce Noua Zeelandă și Țara Galilor vor disputa finala mică vineri 1 noiembrie de la aceeași oră.

Finala actuală wste o repetare a celei din 2007, când Africa de Sud (al cărei antrenor secund era atunci Eddie Jones actualul antrenor principal al Angliei) a învins cu 15 - 6.

 
Pe aceeasi tema: